avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere anulat - data la care se poate da ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere anulat - data la care se poate da examen

La data de 24 10 2012 s-a pronuntat o hotarare de condamnare la 3 (trei) luni inchisoare , cu suspendare , pentru conducerea unui vehicul in stare de ebrietate , hotarare care a ramas definitiva la 03.11.2012 prin nerecurare. In baza hotararii judecatoresti s-a anulat si permisul de conducere. Avand in vedere aceste date , va rog sa-mi precizati data cand se poate prezenta respectiva persoana la examen pentru obtinerea permisului de conducere.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 16:23, 16 Martie 2013
Daca prin hotararea pronuntata nu se dispune, ca pedeapsa accesorie, asupra interdictiei de a mai conduce autovehicule pe o anumita perioada de timp (sau altceva asemanator!) atunci va puteti prezenta la examenul pentru obtinerea unui nou permis chiar si ... maine.
dyym1 a scris:

In baza hotararii judecatoresti s-a anulat si permisul de conducere.


Nu mai exista pedeapsa accesorie, prin sentinta de condamnare automat se anuleaza permisul.
Inculpatul a fost condamnat in baza art.art. 114 alin. (1) litera b), cu referire la art. 87 alin. (1) Codul rutier "Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani"
Conform art. 116 alin. (1) litera b) cod rutier "daca a trecut un an de la data gratierii pedepsei sau a ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care s-a dispus suspendarea conditionata a executarii pedepsei ori suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere", numai atunci, nu oricand, persoana al carei permis de conducere a fost anulat ca urmare a ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti de condamnare pentru una dintre faptele prevazute la art. 114 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Martie 2013
Marcel Mihalache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis anulat, redobandire eu_craciun eu_craciun Buna ziua, fratelui meu i-a fost anulat permisul de conducere prin noiembrie 2012 iar in data de 15.05.2013 s-a pronuntat sentinta prin care il condamna la 5 ... (vezi toată discuția)
Condamnare pentru permis ? florin_tufa florin_tufa Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: Condamnă pe inculpatul X pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul : - ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa - cand pot sustine examen pentru redobandirea permisului de conducere? vasilica53 vasilica53 Solutie: În baza art. 178 al. 2 din OUG. 195/2002 rep., art.320 ind. 1 al. 7 Cod procedură penală condamnă, inculpatul Iancu George Iulian, la pedeapsa de: ... (vezi toată discuția)