Buna seara,
am si eu o intrebare: stiti sa imi spuneti daca exista o lege care sa reglementeze unde si cum si in ce conditii se pot pune marcaje rutiere, in special trecerea de pietoni.
Multumesc frumos.
Amplasarea marcajelor rutiere este determinata de proiectele fiecarei strazi cu aprobarea si completarea ulterioara a acestora de catre directia politiei rutiere. Firmele care realizeaza astfel de marcaje, respecta in tocmai proiectele respective.
Cum domnule nu s a stabilit daca exista o ratiune pentru care sunt intrun anume loc? :)))) nu am citit ceva mai haios...:))) doar nu ploua cu marcaje rutiere si se infig pe unde apuca...:))) sunt amplasate in concordanta cu legislatia rutiera, respecta niste standarde in ceea ce priveste marcajele rutiere, sunt implicate si actiuni de topometrie...nu este nimic intamplator...totul este reglementat.
ma refeream la interesul unei persoane de a "controla" amplasarea marcajelor si nu la metodologia care stabileste locul lor. nu sunt convins ca intotdeauna sunt unde trebuie cum multe lucruri la noi nu sunt la locul lor. va multumesc pt. ca ma considerati haios dar mesajul meu, probabil, nu a fost clar la inceput.
Am lucrat o perioada in domeniu si chiar am participat cu politia rutiera din capitala la completarea unor astfel de proiecte. Stiu ca uneori proiectele sunt realizate in favoarea firmelor ce amplaseaza astfel de marcaje...uneori ajungi sa vezi indicatoare de parcare din 5 in 5 m...am vazut tot felul de situatii ciudate...a fost haios modul in care ati redactat acea idee si nu dumneavoastra in persoana....