botos_int a scris:
primaria din localitate imi cere declaratii de impunere si sa efectuez plata impoozitului pe cladiri si terenul inchiriat ca parcare .
Mentionez ca in contractul meu de inchiriere nu este prevazuta aceasta plata.Va rog sa aveti bunavointa sa ma ajutati pentru a ma lamurii in aceasta problema.
va multumesc
Este putin incurcata problema dvs, in mod normal, daca nu este prevazut in contractul dvs, plata acestui impozit, datorat de proprietarul spatiului de la care ati inchiriat, nu aveti nicio obligatie de plata. Primaria, este cea care a gresit si nu a verificat ca acel institut detinea si un spatiu inchiriat unei SC, pt care datora impozit, normal ca pierzand acel proces au iesit la iveala toate greselile. Daca depuneti declaratia de impunere cum va cer cei de la primarie, va asumati plata debitelor, ei din oficiu nu va pot impune pt ca nu sunteti proprietar.
Legal, eu zic ca va trebuie un document prin care primaria solicita aceste lucruru, articol de lege, in baza caruia dvs, chirias fiind trebuie sa platiti impozitul, iar in baza acestuia sa ii actionati in judecata, avand contractul in care nu este stipulat acest impozit, eu zic ca veti avea catsig de cauza.
Pe de alta parte, cineva trebuie sa plateasca pt acel spatiu impozit, cum institutul a pierdut procesul (aici ar trebui vazut ce au pierdut, dreptul asupra cladirii?), ar trebui sa vedeti cui apartine si sa incheiati un alt contract de inchiriere, cu data curenta, in acest fel vedeti daca in contract se va mentiona acest impozit sau nu.
Primaria, poate anula debitele existente, daca isi asuma greseala ca atatia ani, nu au sesizat ca intr-o cladire publica, exista un spatiu inchiriat unei societati, sau le imputa deja institutului, cel care este obligat sa plateasca debitele.In mod normal primaria ar trebui sa ii actioneze pe cei de la institut in instanta. Ar fi bine sa vedeti cum veti proceda in viitor.