Am un SRL cu profil vulcanizare. Pe parcursul intregului an trecut am fost plecat in Belgia impreuna cu sotia si cei doi copii.Eu mi-am deschis o mica afacere in vreme ce sotia studia la un master toti obtinand intr-un timp foarte scurt rezidenta.In acel timp un angajat de al meu de la vulcanizare a dat cheia de la o magazie separata in care nu se umbla unui cetatean ukrainean sa-i aduca niste materiale de vulcanizare deoarece vinea numai noaptea.Ukraineanunul fara stirea nimanui a strans an timp ocantitate de 2500 pachete de tigari de contrabanda, fiind prins intr-o zi de organele politiei de frontiera si vama pe strada ,batandul iau luat cu forta cheile din buzunar, si au intrat fara mandat de perchezitie in magazie confiscand tigarile si amendand societatea mea cu 50000 in lipsa mea si fara nici un martor.Dupa vreo 5 luni tatal meu vazand copia de la PVC lipita pe geamul usii de la intrare in bloc ma anuntat eu venind acasa si contestand amenda.Am pierdut contestatia facuta la judecatorie pe motiv ca eu am cumparat marfa pt. comercializare in timp ce ukraineanul care nu a fost sanctionat si acum recunoaste ca marfa este a lui. Curios mi se pare ca nu a fost citat nici un martor si la ultimul proces nici eu mergand doar avocatul fara stirea mea.mentionez ca am depus ladosar toate copiile ale actelor de rezidenta ,de inchiriere locuinta si spatiu comercial dinBelgia pt ademonstra neimplicarea si nevinovatia mea.Mai mentionez ca SRL-ul nu mai desfasoara nici o activitate an afara prestarilor de servicii deci nu comercializez produse accizabile. Va rog din suflet sa ma ajutati cat mai repede deoarece sunt in asteptarea hotararii jud pt aface recurs!
Din pacate, face parte din absurdul justitiei romane, ce trebuie sa faceti este sa va angajati un avocat foarte priceput care sa va reprezinte in acest dosar cu toata simtirea caci altfel veti pierde:((
Va inteleg ingrijorarea.Faptele descrise de catre dvs. sunt in opinia mea de natura penala. Pana la proba contrara. Iin ceea ce priveste PV, fie nu v-ati aparat corespunzator, fie nu ne dati toate detaliile. PV se critica atat pe motive de nelegalitate ( aspecte formale unde intra si moartorul avand in vedera ca s-a incheiat in lipsa contravenientului)dar si aspecte de netemeinicie, respectiv imprejurari de fapt.
EU as recomanda recurs si eventual as lua legatura cu avocatul .Daca din discutiile cu acesta nu sunt convins ca mi s-au aparat corespunzator drepturile, mi-as lua alt avocat.
Pe de alta parte, retineti ca sunteti raspunzator, pana la proba contrarie, in ceea ce priveste activitatea societatii.
Poate ca ar fi bine sa va ganditi si la formularea unei plangeri penale impotriva persoanelor ( prietenul si ucraineanul) care se fac vinovate de prejudiciile create societatii.
Art. 19 din OG 2/2001 prevede faptul ca :
(1) Procesul-verbal se semneaza pe fiecare pagina de agentul constatator si de contravenient. In cazul in care contravenientul nu se afla de fata, refuza sau nu poate sa semneze, agentul constatator va face mentiune despre aceste imprejurari, care trebuie sa fie confirmate de cel putin un martor. In acest caz procesul-verbal va cuprinde si datele personale din actul de identitate al martorului si semnatura acestuia.
(2) Nu poate avea calitatea de martor un alt agent constatator.
(3) In lipsa unui martor agentul constatator va preciza motivele care au condus la incheierea procesului-verbal in acest mod.
Daca mi/a fost incheiat P.V pt savarsirea unei fapte si vreau sa fac contestatie,pot castiga ,avand in vedere ca Politistul de la care am primit amenda nu are nici o proba care sa ateste fapta sau vre/un martor? Avand doar ^PROBA^ ,daca se poate numi proba ,aceea ca el ma vazut facand acel lucru?! As putea castiga, eu avand ca martor cineva din familie?!