VECINUL de sus ma inundat si pe cale amiabila nu a vrut sa ma despagubeasca si presedintele de la asociatie a venit la fata locului a vazut si a zis sa fac cerere la asociatie cu nr de inregistrare si sa o dau asiguratorului si cum formulez cererea la asociatie pe lista de plata e trecut proprietarul care e decedat si sint copii care se ocupa de apartament.
Dumneavoastra faceti referire in cerere la "locatarii apartamentului X" . E problema administratorului de bloc faptul ca nu a actualizat cartea imobilului, respectiv lista de plata. Totodata, faptul ca e trecut cel decedat pe lista de cheltuieli, poate sa fie simpla comoditate ( poate s-au facut mai multe copii ale listei candva, sau se listeaza din obisnuinta fara sa fie modificat).
Dv. trebuie sa avizati (prin cerere de despagubire) asiguratorul nu asociatia, care in urma convocarii va efectua inspectia privind evenimentul produs, cu toate urmarile si implicatiile.Tot asiguratorul va face investigatiile impreuna cu reprezentantul asociatiei, pentru a stabili cauza si vinovatia.(locatarul sau asociatia) in vederea recuperarii despagubirilor prin regres de la vinovat.Asta presupune sa aveti o polita facultativa care sa cuprinda si inundatiile de la apa din conducte. Un PAD simplu, nu acopera acest eveniment/risc.
Va trebui sa contactati cat mai rapid asiguratorul la care aveti polita, sa instiintati de evenimentul produs si sa nu faceti demersuri pentru repararea prejudiciului pana ce un inspector nu se deplaseaza pentru constatare. Conform conditiilor contractuale, asiguratorul este indreptatit sa faca demersuri pentru recuperarea cuantumului daunei de la vecinul care v-a inundat.
Societatea de asigurare e obligata sa va despagubeasca daca aveti acest risc inclus in polita. E treaba societatii de asigurare sa caute vinovatul si sa se indrepte impotriva lui.
Asigurare locuinta
Axel79
In luna August 2010 am fost inundat de catre un vecin, i-am spus ca nu am pretentii de la el intrucat am asigurare. Am fost despagubit corespunzator de catre ... (vezi toată discuția)