avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general FORMULARE TIPIZATE DIN NOU???
Discuție deschisă în Contabilitate în general

FORMULARE TIPIZATE DIN NOU???

Am inteles eu bine sau au fost reintroduse formularele tipizate cu serii asigurate de Imprimeria Nationala prin.HG 105/2009????????????
Cel mai recent răspuns: Alexandru Suteu , Consultant fiscal 21:29, 21 Februarie 2009
Prin HG 831 fusese introdus regimul special de tipărire, înseriere şi numerotare - adica cele de la Imprimaria Nationala.

Odata ce se abroga acest HG, inseamna ca practic raman doar prevederile codului fiscal!!

Ne intoarcem la haosul cotidian cum interpretam legea ca doar de contabilizat o sa ii punem pe patroni sa contabilizeze ca doar noi economistii si contabilii suntem prea ocupati sa rasfoim legislatie ca poate azi e ziua in care apare ceva si noi nu citim....si daca citim cum interpretam?

Totusi daca se abroga prevederile acestaei HG 831 de ce la art.3 din proiect scrie ca MFP va adopta norme privind sistemul de inseriere?

Tot nu inteleg??Inapoi la serii de la Imprimeria nationala si la matriciale ca sa tinem pasul la facturare en gros?sau inainte la deciziii plaje de numere interne?
Sistem special pt.cele de la pct.2.alea de la pct.2 se refera la cele exceptate(chersetea si care mai erau).Calmati-va!
Nu s-au reintrodus formularele tipizate (tiparite in regim special de inseriere si numerotare de catre R.A. IMPRIMERIA NATIONALA)

Prin HG 105/2009 , se pare, ca s-a abrogat integral HG 831/1997 si OMF 2055/1998 - Normele de aplicare a HG 831/1997.

Oricum din 2007 HG 831/1997 fusese fundamental modificata ca urmare a aderarii la Comunitatea europeana.


CONLCUZIE:
Nu mai exista documente tipizate care sa fie tiparite de stat.

In conformitate cu prevederile Ordinului Ministerului Finantelor Publice nr.2226/2006 privind utilizarea unor formulare financiar-contabile de persoanele prevazute la art.1 din Legea contabilitatii nr.82/1991, republicata, de la data de 01.01.2007 formularele tipizate cu regim special privind activitatea financiara si contabila nu mai au regim special de tiparire, inseriere si numerotare.

In fapt, de la aceasta data, fiecare utilizator isi poate tipari sau scrie singur formularele, pe orice hartie si in orice format dimensional, cu respectarea continutului informational cerut de lege. De asemenea, se impun prin lege reguli procedurale stricte privind evidenta seriilor si numerelor.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri cu valore fixa iuli-ana iuli-ana buna ziua, voi avea incasari pe baza de bonuri cu valore fixa, problema este cum inregistrez veniturile, ce document se inregistreaza in casa, pot inregistra ... (vezi toată discuția)
Fiscal-contabil - de cand chitanta nu mai are "regim special"? de la hg 105/2009 sau??? andradi2 andradi2 De cand chitanta nu mai are regim special? De la HG 105/2009 care abroga HG 831/1997sau....??? (vezi toată discuția)
Chitante vechi bitu bitu Buna ziua, ma intereseaza daca mai sunt valabile chitantele cum erau in 2005-2006 (fara date de identificare a persoanei emitente). In cazul in care primesc ... (vezi toată discuția)