avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intrebare cim perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intrebare cim perioada determinata

Daca am un salariat care a mai fost angajat in perioada 03.05.2012-03.12.2012 ( 7 luni)perioada determinata, dupa care a fost reangajat la noi cu 05.02.2013 pe perioada determinata de 2 luni pana pe 05.04.2013, contractul fiind succesiv si aflandu-se la al doilea contract pe perioada determinata. Daca contractul se va prelungi si se va incheia act aditional de prelungire pe cate luni as mai putea sa prelungesc????
si in cazul in care va avea loc cele doua prelungiri ( prin act aditional) pana sa treaca pe nedeterminata, pe cate luni as mai putea face prelungirea?????

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:23, 18 Martie 2013
Codul Muncii - Capitolul VI - Art. 82

(...)
(4) Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata.
(5) Contractele individuale de muncă pe durată determinată încheiate în termen de 3 luni de la încetarea unui contract de muncă pe durată determinată sunt considerate contracte succesive şi nu pot avea o durată mai mare de 12 luni fiecare.

Deci un nou contract de munca pe perioada determinata ar fi ultimul permis de lege si, fiind succesiv, ar trebuie sa fie de maxim 12 luni.

Daca ati prelungi prin act aditional actualul contract (pe 2 luni), ar fi permise maxim 10 luni de prelungire, avand in vedere ca este tot contract succesiv si poate avea maxim 12 luni.
@ alinamariabrasoveanu

1. daca-l prelungiti, nu se poate decat pe o durata de maxim 10 luni ...

2. prelungirea nu trebuie confundata cu incheierea unui nou c.i.m.

3. pe nedeterminata il puteti face oricand inauntrul perioadei de valabilitate a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim perioada determinata prelungire acte adiționale CristianaGh CristianaGh Buna ziua! Pentru un contract de munca încheiat pe o perioada determinata de 1 an , se incheie înainte de expirarea acestuia , un act adițional pentru ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata prelungit? luminita_gab luminita_gab un contract de munca incheiat pe perioada determinata, poate fi prelungit? in ce conditii? pentru ce perioada! (vezi toată discuția)
Pana cand se poate prelungi un contract de munca pe perioada determinata? micaelamicaela micaelamicaela Buna ziua, De cate ori se poate prelungi un contract de munca pe perioada detrminata si cu cate zile? Eu am fost angajata initial pe o perioada de 2 luni, ... (vezi toată discuția)