avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Firma cu activitate suspendata - cine care ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Firma cu activitate suspendata - cine care desfiintarea?

Buna ziua !
Sotul meu detine o societate comerciala care are activitatea suspendata de 3 ani.Vreau sa stiu daca firma va fi desfiintata automat sau trebuie sa o desfiinteze el ? Pana la data la care el va face acest lucru trebuie sa depunem declaratiile la termen.Nu am fost la Registrul comertului pt a obtine acea aprobare(nu mai retin cum se numeste) care ne scuteste de scutirea depunerii declaratiilor.
Ma puteti lamuri,va rog ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 10:40, 18 Martie 2013
In momentul in care expira cei 3 ani, societatea nu se desfiinteaza , devine activa si sunteti obligati sa depuneti declaratiile fiscale.
Deci, ori ceretio prelungire, ori cereti dizolvarea societatii . Dizolvarea presupune costuri, dar va scuteste de amenzi si alte inconveniente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrerupere activitate srl avas avas Buna ziua, Ce trebuie sa fac pentru intreruperea activitatii unui SRL pe o perioada nedeterminata de timp? (vezi toată discuția)
Desfiintare firma cristinagrigore cristinagrigore Am o firma infiintata in 2005 care a avut activitate timp de 3 luni. Nu are datorii catre stat sau alti furnizori. Din mai 2009 a fost suspendata pentru o ... (vezi toată discuția)
Cum desfiintez un srl? honey_geoo honey_geoo Buna seara. Am o dilema privitoate la SRL-ul la care sunt asociat unic. Doresc sa desfiintez firma si nu stiu care este procedura. SRL-ul l-am infiintat in ... (vezi toată discuția)