avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2118 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Creditare firma- asociat
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Creditare firma- asociat

Buna ziua ,

Asociatul unic a creditat firma cu o suma , facand direct transferr din banca sa in contul din banca societatii.
Este corecta inregistrarea 5121 - 455 ?

Mai trebuie sa anexez ceva la actele contabile ?

Multumesc anticipat,
M.
Cel mai recent răspuns: ciobanumarilena61 , utilizator 12:37, 18 Martie 2013
Mai trebuie sa anexati si un contract de creditare intre ad-tor si societate, inregistrarea este corecta.
Contract de creditare ? nu exista un prag valoric privind suma ? in baza carei legii se face acest contract de creditare ?
Ma intereseaza sa aflu detalii pentru ca mai am cazuri de creditare firme , dar prin casa 5311.

Multumesc !
Buna ziua,

Nu exista prag valoric pentru operatiuni de acest tip pentru care sa nu trebuiasca intocmit contract de creditare, deoarece acesta constituie documentul justificativ in baza caruia considerati suma ca datorata asociatului.
Extrasul de cont sau ordinul de plata nu reprezinta documente justificative care sa stabileasca substanta economica a tranzactiei si inregistrarea acesteia pe conturi.
In opinia mea, in cazul in care aceste operatiuni sunt frecvente, ar trebui sa aveti un contract cadru de creditare fara dobanda prin care asociatul pune la dispozitia societatii o anumita suma, din care aceasta in functie de nevoi va isi va trage numerarul dorit.

Numai bine,
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2013
CONTABIUM, Contabil
Multumesc pentru sfaturi !
Da asa este , pentru mai multe lamuriri dati o cautare pe forum s-a mai discutat pe aceasta tema si nu are rost sa repetam.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creditare firma JENIFER JENIFER Daca administratorul crediteaza firma cu 40000 lei si ii depune direct in banca,trebuie taiata chitanta?Daca se taie chitanta inregistrarile care se fac sunt ... (vezi toată discuția)
Creditare societate - conturi utilizate felisana felisana Asociatul imprumuta firma cu 20000 lei, depunand suma la banca. Cand inregistrez extrasul suma o trec direct pe contul 455? Iar cand restitui creditul tot ... (vezi toată discuția)
Inreg.contabile ptr.imprumut Vilcu Gina Vilcu Gina buna ziua, va rog sa ma invete cineva: administratorul societatii a incheiat un contact de imprumut catre firma pe care o administreaza in suma de 90000 lei, ... (vezi toată discuția)