avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recuperare pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recuperare pensie intretinere

Buna ziua,

Ca sa expun pe scurt problema, mentionez ca in martie 2012 am finalizat procesul de custodie ( am custodie exclusiva) al fiicei mele, instanta stabilind pentru fetita o pensie de 500 de lei. Din pacate sentinta mi-a venit la sfarsitul lunii mai 2012 si a devenit definitiva si irevocabila spre sfarsitul lunii iunie. Mentionez ca de la data pronuntarii si pana luna februarie 2013 nu mi-a fost trimisa pensia pentru copil. In cele din urma am apelat la un birou de executor judecatoresc pentru a obtine drepturile copilului. Conform adresei trimise de angajator i s-a pus poprire pe veniturile salariale in valoare de 300 de lei ( cei de la birou nu au cerut dovezi privind fluturasele de salariu, prin urmare nu stiu daca suma este corecta sau nu). Este adevarat ca salariul net este mai mic daca are incadrare brut 1500 lei insa are tot felul de sporuri salariale continue, asadar salariul net este mult mai mare ( in 2010 ajungea si 2200 lei).
Acum , va intreb pe dumneavoastra. Am inteles ca voi recupera suma restanta insa el nu plateste nici acum suma lunara cuvenita. Cum as putea sa il determin sa plateasca corect si pensia lunara avand in vedere ca din 2011 nu ne-am vorbit deloc. Este drept sa se procedeze asa din moment ce el s-a folosit de cei 500 de lei iar acum nu numai ca nu plateste 500 dar plateste si mai putin. Va fi mereu in urma iar peste 2 ani eu voi fi nevoita sa pierd timp si bani pentru un drept legal al fetitei mele.
Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi oferi o solutie, pentru ca nu este drept ca un copil sa fie privat de un drept stabilit in instanta si cu o suma propusa chiar de respectivul.

Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2013
Stancu Raluca, utilizator
ar trebui sa obtineti suma cuvenita copilului retroactiv. alta varianta nu aveti decat aceea de a apela la executor de fiecare data, sa in caz de majorare a veniturilor,la instanta.
daca atitudinea este caracterizata de lipsa totala de interes fata de copil, formulati si o plangere penala.
Adresati-va instantei de judecata, in vederea instituirii popririi asupra veniturilor salariale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara copil 5 ani rodicaherghelegiu rodicaherghelegiu Buna ziua, fostul meu sot locuieste si lucreaza in strainatate avand un venit net de aprox 6500 euro lunar.Mentionez ca are o chirie lunara de aprox 1200 euro ... (vezi toată discuția)
Stabilire cuantum pensie alimentara hp777 hp777 Buna ziua. Doresc sa stiu : 1. care este cuantumul/procentul pensiei alimentare in cazul unui copil major, student ? 1/4 sau 1/3 din salariul net lunar, ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere minor Lorenanicoleta Lorenanicoleta Buna ziua. In august 2016 am introdus actiune la judecatorie pentru recalculare pensie de intretinere minor pe ultimii 3 ani deoarece instanta in 2007 a ... (vezi toată discuția)