avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... poprire pe salariu de la 3 banci
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

poprire pe salariu de la 3 banci

Am primit o instiintare de poprire pe salariu pentru un angajat care mai are deja 2 popriri.
Este vorba de 3 credite contractate de la banci diferite, in perioade diferite. Cum se procedeaza in acest caz? Ii opresc proportional pentru cele 3 banci, sau se tine cont de ordinea in care s-au infiintat popririle, in sensul ca prima banca primeste un procent mai mare, iar ultima unul mai redus, fara insa ca suma acestora sa nu depaseasca 1/2 din salariu?
Multumesc

Cel mai recent răspuns: muraruelena , utilizator 20:28, 21 Martie 2013
Poprirea, in acest caz, nu poate depasi jumatate din salariu net ... ar trebui anuntate cele 3 banci cu privire la acest aspect ... modul de retinere in cazul celor 3 popriri nu este prevazut intr-un act normativ .. poate fi si in mod egal ...
Atentie, popririle deja facute lunar nu isi pot modifica cuantumul. Cea de a treia poprire se va face pana limita aratata mai sus, cf. Codului muncii si Codului de procedura civila. Daca pana la limitele minime admise de lege va mai ramane ceva, chiar si 1 leu, atunci angajatorul este obligat sa consemneze chiar si aceasta suma. Daca nu se poate retine nici o suma, fiindca altfel s-ar incalca legea, cel care v-a notificat trebuie instiintat, acesta urmand sa se duca si pe bunurile angajatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu de la 3 banci gabriela_1986 gabriela_1986 Am primit o instiintare de poprire pe salariu pentru un angajat care mai are deja 2 popriri. Este vorba de 3 credite contractate de la banci diferite, in ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu / ifn Arrow127 Arrow127 Buna ziua, Am fost instiintat saptamana trecuta ca am poprire pe salariu de la un IFN si as avea 2 intrebari : Popririle pe salariu in perioada \"Starii ... (vezi toată discuția)
Executare silita craiasamuntilor craiasamuntilor am 3 credite de nevoi personale, la 3 banci diferite, la care, in urma divortului si a altor probleme, nu am mai platit ratele. nu detin pe numele meu niciun ... (vezi toată discuția)