avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si renuntare la apartament
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si renuntare la apartament

Buna ziua.Eu si sotul meu vrem sa divortam la notar(stiu ca asta dureaza 30 de zile).Nu avem copii minori.Avem un apartament impreuna. Sotul meu renunta la partea lui in favoarea mea fara judecata.Ma intereseaza daca ati putea sa ma lamuriti cum sa procedam ca eu sa devin singura proprietara cu costuri cat mai mici si in timp cat mai scurt.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:30, 18 Martie 2013
Stabiliti sulta cuvenita şi încheiat-o tot la notar act de partaj voluntar.
Pt partaj mergeti la notar, rezolvati si repede si cu costuri relativ mici.
Multumesc.La notar se mai plateste si taxa de timbru.
Nu, se plateste onorariu + tva si taxa de intabulare.. tot ce platiti va fi sub taxa de tmbru pe care ati fi platit-o in instanta.
Multumesc.La valoarea de 20.000 euro a aprtamentului a-ti putea spune estimativ cam care sunt taxele notariale pentru toata treaba asta.

Alte discuții în legătură

Vanzare casa - ce taxe am de platit? catalin101 catalin101 Buna ziua am si eu 2 intrebari : 1) in cazul unei intabulari a casei in vederea vanzari trebuie sa platesc un procent din valoarea estimata a casei ? As vrea ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament mihaillito mihaillito Am achizitionat in urma cu 3 ani prin programul prima casa un apartament impreuna cu sotia mea. Amandoi suntem proprietari, eu sunt debitor la credit iar ea ... (vezi toată discuția)
Act de donatie ContSters263719 ContSters263719 Imobil cu doi proprietari, rude. Care sunt pasii de urmat pentru ca unul sa doneze jumatatea sa celuilalt? (vezi toată discuția)