avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... AM O NELAMURIRE CU BANCA?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

AM O NELAMURIRE CU BANCA?

Buna ziua,am deskis un cont la banca in speta BRD ptr recuperarea taxei auto,am luat banii si acum cei de la banca nu vor sa-mi inkida contul mai devreme de 3 luni,am citit contractul semnat de mine si banca si nu stipuleaza nicaieri ca nu pot inkide contul mai devreme de 3 luni.Este adevarat ? s-au apelez la protectia consumatorului? Multumesc anticipat ptr ajutor!
Cel mai recent răspuns: Stefan021 , utilizator 00:00, 22 Martie 2013
Pai daca nu avetii trecut in contract o astfel de clauza, ei pe ce se bazeaza cand va spun ca e necesar sa pastrati 3 luni contul ?
Nu v-au dat o baza legala ?
Daca nu primiti un raspuns care sa va convinga sesizati organele abilitate.
am citit contractul inca o data si nu spune nimic,doar ca o functionara mi-a spus asta cind am fost la ghseu sa inkid contul!
Posibil sa fie un regulament intern al bancii.
Cand am inchis un cont personal la o alta banca, a durat 1 luna...
Se trece prin centrala bancii, se fac verificari diverse etc.
Se si trage de timp ( comisionul lunar curge...)

Oricum, solicitati sa vi se prezinte acest regulament, daca exista.
MULTUMESC FRUMOS PTR SFAT!
Pentru ca aveti nevoie si de dovezi, in sustinerea celor afirmate de dvs., inainte de a sesiza OPC-ul, depuneti la banca formularul pentru inchidere de cont. Il complectati in 2 exemplare. Unul ramane la banca si pe celalalt primiti un numar de inregistrare pentru cererea dvs.
Clauzele la trebuie sa va raportati, sunt cele din contract, intrucat este singurul document semnat de dvs. la deschiderea contului.
Daca procedurile bancii presupun inchiderea unui cont in 2-3 luni, nu este in sarcina dvs. sa platiti sumele privind administrarea contului, ci a celui care are contul in portofoliu.
Din experienta, va pot spune ca daca nu aveti acel fomular de inchidere de cont, va puteti trezi ca si dupa 6 luni contul nu este inchis, ba chiar trebuie sa achitati din urma comisioanele de administrare.

Alte discuții în legătură

Litigiu cu banca bulg1 bulg1 care sunt taxele abuzive impuse de banci,cum si daca pot fi recuperate si daca da,care ar fi durata procedurii(cat dureaza procesul) pana la recuperare (vezi toată discuția)
Noua lege privind clauzele abuzive ale bancilor ionut_daniel ionut_daniel Imi puteti spune si mie care este noua lege ce reglementeaza clauzele abuzive ale bancilor? Am avut doua credite, dintre care pe unul l-am lichidat acum un ... (vezi toată discuția)
Clauze abuzive in contract vival vival Buna ziua, Se pot denunta clauzele abuzive dintr-un contract semnat? Exista un forum superior care poate superviza anumite articole dintr-un contract? Unul ... (vezi toată discuția)