avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Noua lege privind clauzele abuzive ale bancilor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Noua lege privind clauzele abuzive ale bancilor

Imi puteti spune si mie care este noua lege ce reglementeaza clauzele abuzive ale bancilor? Am avut doua credite, dintre care pe unul l-am lichidat acum un an....aveam comision de administrare la el, am facut la OPC reclamatie la momentul respectiv, dar au spus ca nu le mai permite legea sa faca ceva,,,,,acum pot sa mai fac ceva avand in vedere noua lege....doresc returnarea comisionului de administrare de la respectiva banca. contractul a fost intre 2007 si 2012.
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 21:16, 28 Octombrie 2013
Dar cand a fost comisionul de administrare considerat abuziv?
Începând cu data de 1 octombrie 2013 au intrat în vigoare dispozitiile art.12 şi 13 din Legea nr.193/2000 privind clauzele abuzive din contractele încheiate între profesionişti şi consumatori, astfel cum au fost modificate prin Legea nr.76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă.

Dispoziíile legale amintite se referă la posibilitatea legală a reprezentanţilor Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor sau a asociaţiilor pentru protecţia consumatorilor (constituite în condiţiile prevazute de Ordonanţa Guvernului nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor) de a chema în judecată pe profesionistul care utilizează contracte de adeziune (adica acele contracte redactate în întregime sau aproape în întregime numai de către una dintre părțile contractante, cealaltă parte neputând practic modifica aceste clauze) ce conţin clauze abuzive (o clauza contractuala care nu a fost negociata direct cu consumatorul va fi considerata abuziva daca, prin ea insasi sau impreuna cu alte prevederi din contract, creeaza, in detrimentul consumatorului si contrare cerintelor bunei-credinte, un dezechilibru semnificativ intre drepturile si obligatiile partilor), pentru ca instanţa să dispună încetarea folosirii acestora, precum şi modificarea contractelor aflate în curs de executare, prin eliminarea clauzelor abuzive.

Si da, comisionul de administrare a fost considerat ca fiind o clauza abuziva, insa tb studiate cu atentie prevederile contractuale.

Stiam de comisionul de risc, dar comision de administrare exista aproape la orice cont.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu cu banca bulg1 bulg1 care sunt taxele abuzive impuse de banci,cum si daca pot fi recuperate si daca da,care ar fi durata procedurii(cat dureaza procesul) pana la recuperare (vezi toată discuția)
Ajustare penalitati de intarziere ContSters20980 ContSters20980 Am dat de cateva ori peste topicuri mai vechi sau mai noi, in care autorii au dat de probleme cauzate de contractele de telefonie mobila (si mai ales cu ... (vezi toată discuția)
Contracte telefonie mobila Frigura Frigura Buna ziua! M-ar interesa si pe mine daca o companie telefonica are dreptul sa iti modifice optiunile abonamentului fara a te informa in prealabil. Am un ... (vezi toată discuția)