avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... COMPETENTA TERITORIALA SI MATERIALA
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

COMPETENTA TERITORIALA SI MATERIALA

Primaria refuza fara motive legale sa elibereze autorizatia de constructie. Petentul are domiciliul intr-un judet si locatia pentru care cere autorizatia de construire in alt judet. care este instanta competenta sa judece plangerea ?
Instanta din judeţul unde a formulat cererea de obţinere a autorizaţiei.
Judecatorie sau tribunal ?

Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Va rog sa nu fiţi asa supărat, eu nu am fost atent la ultima dvs întrebare, TRIBUNAL.
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
l 554 spune tribunal pt. acte ale aut. locale, mergeti pe constatarea aprobarii/autorizarii tacite.
Potrivit art. 8 din Legea contenciosului administrativ stipulează faptul că orice persoană vătămată într-un drept recunoscut de lege sau într-un interes legitim, printr-un act administrativ unilateral, nemulţumită de răspunsul primit la plângerea prealabilă adresată autorităţii publice emitente sau dacă nu a primit nici un răspuns în termenul prevazut de 30 zile (art. 7 alin. (4), poate sesiza în termen de 6 luni (art. 11) instanţa de contencios administrativ competentî, pentru a solicita anularea, în tot sau în parte a actului, repararea pagubei cauzate şi, eventual, reparaţii pentru daune morale. De asemenea, se poate adresa instantei de contencios administrativ şi cel care se consideră vătămat într-un drept al său, recunoscut de lege, prin nesolutionarea în termen sau prin refuzul nejustificat de soluţionare a cererii. Pentru motive temeinice, în cazul actului administrativ unilateral, cererea poate fi introdusă şi peste termenul prevăzut de 6 luni dar nu mai tărziu de un an de la data emiterii actului.Competenţa materială în soluţionarea a acestor cereri revine judecătoriei în raza căreia se află imobilul art. 94 alin. (3) care stipulează judecătoriile judecă în primă instanţă căile de atac împotriva hotărârilor administraţiei publice cu activitate jurisdicţională şi ale altor organe cu astfel de activitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contencios administrstiv. caut avocat cu experienta emilia ionescu emilia ionescu Care este procedura de chemare in contencios administrativ a Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii pentru refuzul tacit de cetcetare a dosarului ... (vezi toată discuția)
Actiune Roman85 Roman85 Institutia Bisericii ortodoxe Romane nu a dat curs in termdenul legal de 30 de zile la sesizarea mea o pot actiona in justitie pot cere ... (vezi toată discuția)
Plan urbanistic de detaliu rrodica rrodica Se poate ataca in contencios administrativ un plan urbanistic de detaliu, care in acest moment este doar la faza de plan, afisat pe site primarie, adica inca ... (vezi toată discuția)