avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Mã încadrez în motivele prevãzute în Codul de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Mã încadrez în motivele prevãzute în Codul de procedurã civilã pentru a declara contestaþie în anulare?

Mi-a fost declarat respins recursul deoarece in cererea de recurs nu am specificat toate datele persoanei juridice obligatorii...
Ma pot incadra in prevederile deciziei 176/24.03.2005 a Curtii Constitutionale referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.3021 alin.1 lit.a) din Codul de procedură civilă Publicată în Monitorul Oficial nr.356 din 27.04.2005
care
Admite excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.302 alin.1 lit.a) din Codul de procedură civilă, excepţie ridicată de Rodica Dulan şi Timoftei Dârlea în Dosarul nr.6.069/2004 al Curţii de Apel Iaşi - Secţia civilă şi constată că textul de lege atacat este neconstituţional în ceea ce priveşte sancţionarea cu nulitate absolută a omisiunii de a se preciza în cuprinsul cererii de recurs "numele, domiciliul sau reşedinţa părţilor ori, pentru persoanele juridice, denumirea şi sediul lor, precum şi, după caz, numărul de înmatriculare în registrul comerţului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice, codul unic de înregistrare sau, după caz, codul fiscal şi contul bancar", precum şi - dacă recurentul locuieşte în străinătate - "domiciliul ales în România, unde urmează să i se facă toate comunicările privind procesul".
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2013
DenisRif, utilizator

Alte discuții în legătură

urgent - va rog ajutor!!!!!!!!!! ana123 ana123 Am avut proces pentru pensie alimentara. Nu sunt multumita de hotararea judecatoreasca si vreau sa merg mai departe. Cum se numeste apel sau recurs? Exista o ... (vezi toată discuția)
Model de intampinare recurs ContSters158160 ContSters158160 Care sunt elementele minime pe care ar trebui sa le cuprinda intampinarea mea la recurs daca procesul de fond eu l-am gastigat si in cererea de recurs ... (vezi toată discuția)
E legal? ContSters42601 ContSters42601 Am adresat instantei o cerere de recurs prin email fara semnatura electronica,a fost inregistrata am fost citat. Pentru primul termen am trimis o cerere catre ... (vezi toată discuția)