avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Urgent - Va rog ajutor!!!!!!!!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Urgent - Va rog ajutor!!!!!!!!!!

Am avut proces pentru pensie alimentara. Nu sunt multumita de hotararea judecatoreasca si vreau sa merg mai departe. Cum se numeste apel sau recurs? Exista o formulare stas pentru a face apel (recurs)?
Va rog sa-mi raspundeti cat mai urgent.
va multumesc!
DECLARATI RECURS
Exista o formulare speciala sau este ca cererea de chemare in judecata? Cui se adreseaza?
Multumesc anticipat
Formulati recurs. Potrivit art.3021 alin.1 C.proc.civ., cererea de recurs va cuprinde, sub sancţiunea nulităţii, următoarele menţiuni:
a) numele, domiciliul sau reşedinţa părţilor ori, pentru persoanele juridice, denumirea şi sediul lor, precum şi, după caz, numărul de înmatriculare în registrul comerţului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice, codul unic de înregistrare sau, după caz, codul fiscal şi contul bancar. Dacă recurentul locuieşte în străinătate, va arăta şi domiciliul ales în România, unde urmează să i se facă toate comunicările privind procesul - acest text a fost declarat neconstituţional (în ceea ce priveşte sancţionarea cu nulitatea absolută a omisiunii de a preciza în cuprinsul cererii de recurs menţiunile prevăzute de art.3021 alin.1 lit.a prin Deci-zia Curţii Constituţionale nr.176/2005, publicată în Monitorul Oficial al României, partea I, nr.356/27.04.2005.
b) indicarea hotărârii care se atacă;
c) motivele de nelegalitate pe care se întemeiază recursul şi dezvoltarea lor sau, după caz, menţiunea că motivele vor fi depuse printr-un memoriu separat ;
d) semnătura .
Recursul se depune la instanţa a cărei hotărâre se atacă sau la instanta de recurs.
Vi s-a răspuns deja.
Aţi postat de două ori acelaşi mesaj.
Vă rog vedeţi www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mã încadrez în motivele prevãzute în codul de procedurã civilã pentru a declara contestaþie în anulare? DenisRif DenisRif Mi-a fost declarat respins recursul deoarece in cererea de recurs nu am specificat toate datele persoanei juridice obligatorii... Ma pot incadra in ... (vezi toată discuția)
Ajutoooor!!! recurs !!! rosu gheorghe rosu gheorghe Va rog foarte mult daca ma poate ajuta cineva urgent cu o formulare de recurs conflict de munca!!! (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala atila atila Am facut recent o plangere impotriva unui proces verbal de contraventie care a fost respins de instanta, cu drept de recurs. Cum se poate face acest recurs? (vezi toată discuția)