avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ajutor va rog
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ajutor va rog

0 din 1 utilizatori au gasit acest mesaj util Data post: Vineri, 20 Februarie 2009, 18:16
Subiect: RE: cota pensie de intretinere minor

va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi.astazi am avut prima infatisare in procesul de divort din culpa comuna cu sotul meu.eu am depus cererea de divort dar astazi pana sa intram in sala el a venit cu avocatu lui si a vrut sa discute cu mine despre o tranzactie a locuintei,dupa care a zis ca el a facut o intampinare si cerere reconventionala la ceea ce eu am trecut in cererea de divort.eu neavand avocat am crezut ca este exact ce am cerut eu in cerere.intra-devar a fost de acord sa imi lase mie fata in intretinere(fata are 9 ani si 8 luni),sa-i plateasca pensie,sa aiba un program de vizita cu care sunt de acord dar nu in fiecare week-end cum cere el ci la 2 saptamini. insa in acea intampinare el scrie ca veniturile lui nete permanente sunt in valoare de 1026 lei.lucreaza in ministerul de interne-jandarmi si de 10 ani de cand eram impreuna lua acel ordin 50 parca ii zice,adica bani de masa in valoare de peste 520 lei.acela nu se cumuleaza la calculul pensiei alimentare? este un venit permanent totusi.am auzit ca acel venit nu e impozabil si asta ar fi cauza.e adevarat?el cand aducea salariu aducea in jur de vreo 1650 lei....e normal ca el sa declare ca ia doar 1026 lei?
avocata lui a scris in cerere ca el a contribuit la intretinerea copilului de cand a plecat de acasa de 6 luni si ca i-a dat pensie alimentara si a imbracat copilul....considerati ca o geaca si o pereche de ghetute pe care i le-a luat acum 5 luni si cadourile de mos craciun constituie ajutor cand un copil creste si ii sunt necesare atatea lucruri ?nu i-am cerut nimic deoarece el plateste rata la apartament si ne-am inteles ca atat timp cat el plateste,eu intretin copilul . dar sa scrie asemenea lucruri ??????ca a ajutat si la intretinerea copilului? cand nu i-a dat nici un leu? cand a luat odata copilul la el,fata era putin racita si i-am zis sa ii ia un sirop de tuse ca il terminase pe cel de acasa si i-am intins banii ptr.sirop mi-a luat banii,nu ma deranjeaza atata timp cat am zis ca o intretin dar sa zica ca m-a ajutat cu bani?nu ma asteptam sa minta.pe baza faptului ca a zis ca m-a ajutat el cere in acea cerere reconventionala sa plateasca pensie alimentara doar in cuantul de 15-20% in loc de 25% cat am auzit ca este legal. procesul s-a amanat pentru luna viitoare ptr. ca nu ne-am inteles asupra tranzactiei ptr. ca el vrea sa trec apartamentul pe numele lui dar i-am zis ca atata timp cat eu apar pe contractul de la banca imobilul fiind ipotecat nu pot semna pana nu face ceva ca eu sa nu mai apar pe contract.refinantare...orice.ce ma sfatuiti????ca minte cu desavarsire,nu mai am incredere in el.

ultima data editat de BYA_NELY pe data de Vineri, 20 Februarie 2009, 18:41
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:51, 22 Februarie 2009
In primul rand trebuie sa va angajati avocat pt partaj.Altfel riscati sa iesi defavorizata din proces.
Cat priveste pensia, avocatul dvs se va ocupa si de aceasta problema.
Eu zic ca se va ajunge la 25% daca va judecati pe acest aspect.

avocat Claudiu Lascoschi
In primul rand, nu mai discutati despre partaj si apartament cu el. Procesul de partaj se poate face si ulterior.
In al doilea rand, cota este stabilita prin Codul Familiei la 25 % pentru un copil. Deci, nu este la libera lui alegere si nici macar a judecatorului.
Cereti in instanta la urmatorul termen o adeverinta de salariat de la locul lui de munca in care sa apara exact salariul pe care il ia (va atentionez ca se face calculul la salariul net, nu brut... poate de aici apare diferenta de la 1650 la 1026).
Totodata, insistati sa ia copilul doar 2 week-enduri pe luna.
Daca vi se pare treaba complicata, apelati si la un avocat!
Pensia de intretinere reprezinta un drept al minorului , de care acesta nu poate fi privat, si poate atinge un cuantum de 1/4 din veniturile permanente ale fostului sot.
multumesc mult ptr.raspunsuri dar este ceva ce nu ati inteles.salariul net este 1026 lei si cumulat cu norma de hrana,care este in jur de 550 sau 600 lei,ajunge la 1650 lei.aceia se cumuleaza ptr.a se calcula pensia alimentara?
Dupa parerea mea, daca e vorba de venit permanent se va calcula.

Alte discuții în legătură

Cota pensie de intretinere minor BYA_NELY BYA_NELY va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi.astazi am avut prima infatisare in procesul de divort din culpa comuna cu sotul meu.eu am depus cererea de divort dar ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Radasca73 Radasca73 Se plateste pensie alimentara si din sporuri pentru conditii deosebit de periculoase, spor de noapte , norma de hrana si ore suplimentare? Pentru ca mie ... (vezi toată discuția)
Recurs majorare pensie alimentara negrutzu2012 negrutzu2012 In urma divortului ce s-a pronuntat acum 2 ani, s-a stabilit o pensie alimentara pentru copilul meu in cuantum de 20 % din salariul net. Fosta sotie a cerut ... (vezi toată discuția)