avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Pentru a inmatricula o masina
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Pentru a inmatricula o masina

am rezidenta in italia,am cumparat si inmatriculat un opel astra din 2003 italia,deci am platit o inmatriculare inCE daca vreau sa o inmatriculez in RO se mai plateste TAXA!!!!!!?????
Cel mai recent răspuns: adrian.m , utilizator 20:27, 22 Februarie 2009
Buna ziua,

In Romania exista o taxa de prima inmatriculare dupa cum probabil cunoasteti de pe canalele de stiri sau din informatiile pe care le gasiti pe Internet.Aceasta taxa este in continuare controversata avand in vedere faptul ca instantele judecatoresti din Romania au dat castig de cauza celor care au actionat in judecata si au solicita anulare acesteia, dar aceste hotarari nu au ramas definitive si irevocabile.
In prezent noua taxa auto este reglementata de OG 50/2008 publicata in Monitorul Oficial nr.103/19.02.2009.

O zi buna!
scuze....nu am prea inteles.mai trebuie platite??????
Raspunsul este "DA" se plateste taxa de inmatriculare
adrian.m a scris:

am rezidenta in italia,am cumparat si inmatriculat un opel astra din 2003 italia,deci am platit o inmatriculare inCE daca vreau sa o inmatriculez in RO se mai plateste TAXA!!!!!!?????

Da, taxa este platita potrivit dispozitiilor OUG nr. 50/2008, ordonanta de urgenta pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule , cu modificarile si completarile ulterioare.
Va multumesc!!!!
Acum ma lovesc de alta problema
sunt rezident in Italia,am cumparat o masina in martie anul trecut 2008,am avut toate taxele platite pe un an+asigurarea si acum vrea sa o inmatriculez in tara.Ma incadrez la taxa auto din iulie 2008 sau la cea de acuma?

Alte discuții în legătură

Lamuriri taxa auto slandrei slandrei Va rog sa ma lamuriti in privinta taxei auto pentru un autoturism OPEL ASTRA, fabricat in anul 2000 , omologat in Romania in 09. ian .2007, inmatriculat in ... (vezi toată discuția)
Rovinieta( rovigneta) in romania florin1952 florin1952 Buna ziua tuturor, as vrea sa stiu daca aceasta taxa nenorocita pentru aceste drumuri nenorocite de la noi este, nu stiu cum sa spun, constitutionala, sau ... (vezi toată discuția)
Inscriere masinii in romania etudor etudor sunt romanca,casatorita in romania,am 2 copii in tara:unul student,alta,eleva in clasa a x-a. am masina mea cumparata in italia de acum 3 ani ,pe numele ... (vezi toată discuția)