avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... inscriere masinii in romania
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

inscriere masinii in romania

sunt romanca,casatorita in romania,am 2 copii in tara:unul student,alta,eleva in clasa a x-a. am masina mea cumparata in italia de acum 3 ani ,pe numele sotului .as vrea sa o las baiatului are e student -masterand si nu stiu cum sa procedez sa o pot trece pe numele lui,aici in ROMANIA_DECI SA O INSCRIU AICI..sau pe numele meu de pe numele sotului .tot trebuie sa platesc acele sume exorbitante?

multumesc MIHAELA
Cel mai recent răspuns: rares85 , utilizator 19:43, 16 Februarie 2009
Din pacate da, tot va trebui sa platiti acele sume, care nu mai sunt asa exorbitante.
In primul rand trebuie facut un contract de vanzare cumparare intre sotul dv. si baiat sau o inputernicire notariala de la propietarul masinii cum ca este de acord ca masina sa fie inmatriculata in romania pe numele baiatului dv,apoi masina trebuie radiata din circulatie in italia,daca ati adus masina inainte de 15 decembrie si puteti demonstra acest lucru ve-ti plati taxa veche adica taxa care a intrat in vigoare in iulie 2008 daca nu platiti taxa care nu se stie momentan cat va fi dar in orice caz va fi mai mica decat cea triplata.
da,masina e in tara din 20 noiembrie 2008 dar cum pot dovedi? poate cu martori-vecinii dela bloc unde locuim caci -pe traseu ,nimeni nu mai pune nici o viza eu circul in romania cu actele e3i si( 9x9x) cu asigurarea facuta in italia
si e pe numele sotului ,e a noastra ,nu e cmparata la negru pt vanzare... legea nu prevede nimic in acest sens?
Din pacate legea nu prevede nimic in acest sens si pentru masinile inmatriculate pentru prima data in romania se plateste aceasi taxa indiferent de scopul aducerii masini pentru vanzare sau pentru uz personal,ca e cumparata de la rude sau de la persoane necunoscute.
cum pot dovedi ca masina e intrata in tara pe 21 nov 2008?
se poate cu martori? n eu , pe 2i nov am ajuns in targoviste impreuna cu sotul meu cu masina noastra. sotul sa reintors dupa terminarea concediului de odihna in italia ,cu avionul iar eu folosesc masina aici in romania . trebuie sa ma
reintorc si eu in italia,dar,vroiam sa-i lasam masina fiului nostru ,sa o inregistram pe numele lui. singura dovada ca am intrat in tara e o chitanta dela pensiunea MARA unde am dormit in noaptea intrarii in tara . in rest nu avm nici o viza de nicaieri cum pot dovedi ?

.multumesc cu anticipatie, mihaela

Alte discuții în legătură

Dacã nu obþin atestatul fiscal? Adela_72 Adela_72 Nu înţeleg de ce în ţara asta infractorii sunt favorizaţi şi cei ce vor să trăiască legal sunt nenorociţi. Eu am cumpărat o maşină cu numere ... (vezi toată discuția)
Radierea auto Diana.elena08 Diana.elena08 Buna ziua, am inmatriculat masina din Romania in Italia, masina fiind pe numele mamei am facut contract de vanzare cumparare in Italia, acolo mi.au retinut ... (vezi toată discuția)
Refuz luare in evidenta pentru impozit auto guest13 guest13 Din categoria \\"traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul\\" Dupa cum am mai postat pe acest forum am achizitionat o masina si doresc sa o inmatriculez. ... (vezi toată discuția)