Buna ziua!
Imi puteti spune care forma juridica e mai buna pentru comert de echipamente sportive? Marfa o voi importa din Anglia si Spania.
Eu as dori sa-mi fac un PFA, pentru ca e mai usor dar o doamna contabila mi-a recomandat sa fac SRLD.
Pentru a constitui o S.R.L. - D trebuie să îndepliniţi condiţiile din OUG nr. 6 / 2011. Ciţiti acest act normativ şi vedeţi dacă vă încadraţi în prevederile lui. Luaţi în considerare şi aspectele cu privire la planul de afaceri care trebuie aprobat.
Cititi Ordonanta nr.6/20011 privind infiintarea SRL-D care prevede foarte clar :
- conditiile de indeplinit la infiintare
- conditiile de indeplinit pe parcursul a trei ani de la infiintare , perioada in care este SRL-D
- facilitatile acodate de lege pentru aceasta forma juridica
Daca credeti ca va incadrati in aceste prevederi (in special sa respectati conditiile de dupa infiintare-angajare a cel putin doi salariati, achitarea la termen a obligatiilor fiscale etc) , puteti sa luati in considerare si infiintarea unui SRL-D la care sa mai adaugati necesitatea de a angaja/colabora cu un contabil.
In caz contrar, va recomand sa va infiintati o II (PFA -ul nu mai este de actualitate).
Asa este, SRL-D va fi o microintreprindere, iar conform ultimelor modificări ale Codului fiscal cu privire la statutul de microîntreprindere nu mai există condiţia existenţei a cel puţin un angajat, cel mult 9.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.