avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Care e mai bun pt comert? Pfa sau SRLD?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Care e mai bun pt comert? Pfa sau SRLD?

Buna ziua!
Imi puteti spune care forma juridica e mai buna pentru comert de echipamente sportive? Marfa o voi importa din Anglia si Spania.
Eu as dori sa-mi fac un PFA, pentru ca e mai usor dar o doamna contabila mi-a recomandat sa fac SRLD.

Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2013
CristianMitrea, utilizator
Urmati părerea doamnei contabil.
Pentru a constitui o S.R.L. - D trebuie să îndepliniţi condiţiile din OUG nr. 6 / 2011. Ciţiti acest act normativ şi vedeţi dacă vă încadraţi în prevederile lui. Luaţi în considerare şi aspectele cu privire la planul de afaceri care trebuie aprobat.
Cititi Ordonanta nr.6/20011 privind infiintarea SRL-D care prevede foarte clar :
- conditiile de indeplinit la infiintare
- conditiile de indeplinit pe parcursul a trei ani de la infiintare , perioada in care este SRL-D
- facilitatile acodate de lege pentru aceasta forma juridica
Daca credeti ca va incadrati in aceste prevederi (in special sa respectati conditiile de dupa infiintare-angajare a cel putin doi salariati, achitarea la termen a obligatiilor fiscale etc) , puteti sa luati in considerare si infiintarea unui SRL-D la care sa mai adaugati necesitatea de a angaja/colabora cu un contabil.

In caz contrar, va recomand sa va infiintati o II (PFA -ul nu mai este de actualitate).
Doamna contabila mi-a spus ca nu e nevoie sa am angajati...

Multumesc pentru raspuns!
Asa este, SRL-D va fi o microintreprindere, iar conform ultimelor modificări ale Codului fiscal cu privire la statutul de microîntreprindere nu mai există condiţia existenţei a cel puţin un angajat, cel mult 9.

Alte discuții în legătură

Recomandare impozitare vood0o vood0o Mi-am depus azi cererea de inregistrare a companiei la ONRC,un SRLD, si am fost intrebat ce tip de impozitarea aleg : pe profit sau impozitare ... (vezi toată discuția)
O serie de intrebari pentru un pfa chinic33 chinic33 Buna ziua! As vrea sa im fac un pfa (am diplome) pentru reparatii de calculatoare (soft), pe care le voi face doar la mine acasa unde voi avea si sediul. ... (vezi toată discuția)
Schimbare din srl-d in srl Mihai 0910 Mihai 0910 Buna ziua, Am fost anuntata de catre doamna contabil cu care colaborez ca sunt obligata sa modific statutul firmei din SRL-D in SRL ceea ce presupune platire ... (vezi toată discuția)