avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionar angajat 8 ore pe zi
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionar angajat 8 ore pe zi

Va rog sa imi spuneti daca un pensionar care este angajat cu 8 ore pe zi are dreptul la deducerea personala ...si ce alte contributii i se retin?
Cel mai recent răspuns: lorelayold76 , utilizator 13:08, 19 Martie 2013
Daca la locul de munca pe acre-l are este si functia de baza, atunci are dreptul la deducere personala ...

Deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub formă de deducere personală se acordă pentru fiecare lună a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se află funcţia de bază, în limita venitului realizat.

Deducerea personală este stabilită în funcţie de venitul brut lunar din salarii realizat la funcţia de bază de către contribuabil şi numărul de persoane aflate în întreţinerea acestuia.
daca este pensionar iesit in pensie limita de varsta, nu va plati cotizatia la somaj, restul se aplica toate.
daca este pensionar iesit in pensie anticipata, nu are dreptul la contract de munca.
In afara contributiei la somaj, pensionarilor li se retin toate contributiile.
Daca are functia de baza la societatea respectiva, poate beneficia de deducere.
deci se acorda deducerea chiar daca are venituri din pensii??? ....este specificat in vreun articol de lege ?....ma contrazic cu o functionara de la banca unde pensionarul a dus o adeverinta pentru un credit
Tocmai pentru ca nu se specifica in Codul Fiscal ca nu are dreptul la deducere este motivul pentru care i se acorda.

Alte discuții în legătură

Deducere personala la un angajat cu jumatate de norma romanik romanik O profesoara iesita la pensie,la limita de varsta,cu pensie de 1100 lei este angajata cu jumatate de norma,la o scoala si nu beneficiaza de deducere ... (vezi toată discuția)
Contracte de munca timp partial de lucru - functia de baza i_iza i_iza Buna ziua, Am doua contracte de munca cu timp partial de lucru (4 ore) la acelasi angajator. Am fost rugata sa declar ca nu doresc sa am functia de baza in ... (vezi toată discuția)
Contributia sindicala ruonscalafat ruonscalafat Va rog frumos sa ma lamuriti cu urmatoarea problema: contributia sindicala se calculeaza la brutul salariatului + contravaloarea tichetelor de masa sau numai ... (vezi toată discuția)