avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ACORDAREA CONDITIILOR DE MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ACORDAREA CONDITIILOR DE MUNCA

Am lucrat la pompieri, ( militar), nu in interventii dar eram in serviciu operativ de 5-6 ori pe luna cate 24 ore. Daca in acest timp se intampla ceva de mai mare amploare intervenea si grupa operativa din care faceam parte.
Din grupa operativa fac parte ofiteri si subofiteri. Ofiterii erau incadrati in grupa a I a, iar subofiterii in grupa a II a, cu toate ca se stie ca in prima linie sunt intotdeauna ofiterii.Cum pot sa imi cer dreptul ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:28, 19 Martie 2013
Intocmiti o cerere scrisa catre unitatea unde ati activat ca pompier militar, sa va elibereze o adeverinta, intocmita conform prevederilor Legii pensiilor publice nr. 263/ 2010, din care sa rezulte perioadele de timp in care dvs. ati prestat activitati incadrate in grupe de munca.
Incadrarea in grupe de munca I si II s-a facut la nivelul fiecarei unitati, nominal.
Adeverintele de grupa se elibereaza conform modelului stabilit de Ordinul nr.590/2008 pentru aprobarea Procedurii privind modul de intocmire si eliberare a adeverintelor prin care se atesta activitatea desfasurata in locuri de munca incadrate in grupele I si/sau a II-a de munca, potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, necesare stabilirii si/sau modificarii drepturilor de pensie in conformitate cu prevederile Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare.

Adeverinţele se întocmesc şi se eliberează, conform modelului prevăzut în anexa la Ordin, numai pe baza documentelor, verificabile, aflate în evidenţele angajatorilor sau ale deţinătorilor de arhive.
In raspunsul meu m-am referit la adeverinta prevazuta in anexa 12 si anexa 13 la Normele de aplicare a legii, aprobate prin HG nr. 257/ 2011 pentru punerea in aplicare a prevederilor art. 17 din Legea nr. 263/ 2010.
modelul este identic cu cel prevazut in Ordinul nr.590/2008 ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa de munca Annesapa Annesapa In perioada 01.01.1976 - 31.12.1989 am lucrat intr-un institut de cercetare-proiectare in calitate de tehnician proiectant. Pentru aceasta perioada mi s-a ... (vezi toată discuția)
Adeverinta grupa a 2 a de munca ,anterior 2001 pt. dosar pensie artemita artemita adeverinta este intocmita potrivit modelului prevazut la Anexa 14 din H. G. nr 257/2011 ,art.126 (1) pe baza pontajelor lunare . Casa de pensii nu o ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de grupa bobo24 bobo24 buna ziua, va rog sa ma sfatuiti intr-o problema. am lucrat in grupa I de munca in perioada 1976 - 1989, iar angajatorul nu mi-a trecut in carnetul de ... (vezi toată discuția)