avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Microintreprindere - achizitii intracomunitare
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Microintreprindere - achizitii intracomunitare

Buna ziua,

Doresc sa infiintez un SRL, microintreprindere neplatitoare de TVA, care va face achizitii din UE, pe care le va vinde on-line in Romania.
Intrebarile mele sunt:
1. Trebuie sa ma inscriu doar in ROI, sau sunt obligat sa trec la platitori de tva? Cand achizitionez de afara, ce date trebuie sa ii dau furnizorului ca sa imi faca factura? Am vazut ca unii cereau "VAT registration number" sau " EU VAT number".
2. Atunci cand o persoana cumpara ceva din magazinul meu online, eu ii voi face o factura, iar produsul va fi trimis prin corespondenta, cu plata ramburs. Nu pot sa emit nici bon, si nici chitanta. Cum procedez?
3. Daca fac contract cu o firma de curierat, eu voi incasa de la cumparator si valoarea transportului. Voi plati 3% impozit si pe valoarea transportului?
4. Ce fel de gestiune trebuie tinuta?

Va multumesc tuturor! ::worthy:
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2013
sclippi, utilizator

Alte discuții în legătură

I.i neplatitor de tva. achizitie ue element94 element94 Buna seara. Sunt un I.I neplatitor de TVA. Intentionez sa cumpar anumita marfa din Germania spre re-vanzare pentru o firma ne-platitoare de TVA din afara UE ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in scopuri de tva pentru achizitii din ue cyberpunk cyberpunk Buna ziua, Doresc sa fac importuri din spatiul european si incerc sa evit impozitarea in statul de unde fac importul (UK, suedia, germania). Pentru asta ... (vezi toată discuția)
Magazin on line..casa de marcat? turcalexandra turcalexandra Daca vand doar on line e necesara achizitia casei de marcat? Majoritatea incasarilor se realizeaza prin banca..exista si situatii cand incasez rambursuri ... (vezi toată discuția)