avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Activitate consultanta
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Activitate consultanta

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu definirea activitatilor de consultanta. In ideea in care firmele ce desfasoara activitati de consultanta pot opta pentru plata impozitului pe profit, am nevoie de o delimitare cat de cat bazata pe legislatie a acestui tip de activitate.
In speta ma intereseaza daca pe baza unor cataloage de promovare a produselor o persoana este convinsa o persoana sa se inscrie in sistem MLM, si apoi isi comanda singura produsele, iar eu primesc bonus ca procent din produsele cumparate de acea persoana si de persoanele pe care la randul ei le-a inscris, si de intreaga linie inscrisa sub mine, bonusul poate fi considerat un venit pentru activitatea de consultanta?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 16:10, 19 Martie 2013
Conform explicatiilor codului CAEN (sursa site-ul ONRC), activitatea de consultanţă include acordarea de consultaţii, îndrumare şi asistenţă operaţională pentru firme şi alte organizaţii pe probleme de management, cum ar fi: planificarea strategică şi organizatorică, procese de retehnologizare, managementul schimbărilor, reducerea costurilor şi alte probleme financiare; obiective şi strategii de marketing; planificarea, şi politici privind resursele umane; strategii de compensare şi pensionare; planificarea producţiei şi planificarea controlului.
Din explicaţiile dumneavoastră eu înclin spre clasarea activităţii ca fiind o intermediere în vânzarea de produse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitate financiar contabila pe cod caen 7022? AdrianRosca AdrianRosca Daca am la PFA cod caen 7022 pot sa desfasor activitati in domeniul financiar - contabil? (vezi toată discuția)
Intermedieri produse bbn_1982 bbn_1982 Buna ziua! Am o s.c. cu obiect de activitate intermedierile. As dori ca incepand cu data de 01.01. 2011 sa trec la microintreprindere. Indeplinesc toate ... (vezi toată discuția)
Project management cod caen Ral_uca Ral_uca Buna ziua, Daca eu sunt Project manager si vrea sa prestez acest serviciu pe firma mea SRLD este corect sa aleg 7022 (7022 Activităţi de ... (vezi toată discuția)