avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore suplimentare

Lucrez la o companie multinationala. De curand am fost convocata la o cercetare disciplinara pe motiv ca acum 3 luni as fi pontat niste ore suplimentare pe care se sustine ca nu mi-a fost dispus sa le fac de superiorul ierahic.Au refuzat sa-mi comunice referatul de sesizare al comisiei.

in fapt acum cca 3 luni, am fost implicata intr-un proiect urgent din dispozitia sefului direct, in data respectiva am fost plecata cu alti colegi din Bucuresti la Roman, M-am intors la firma in jurul orei 17 ( dupa programul de lucru) si am ramas sa lucrez pana in ora 21, lucru ce il pot proba ( se vede si pe camere si am fost si inregistrata la venire si plecare) am pontat acel 3 ore , dar acum sunt cercetata ca am pontat abuziv deoarece nu am facut ore suplimentare ca nu mi s-a spus expes sa raman, desi de fiecare data in proiecte urgente se face asa.

pe de alta parte la noi nu se dau sporuri pentru ore suplimentare ci doar prime,.E corect?

Ce pot face, urgent? sesizarea comisiei este de acum 3 luni si acum m-au si suspendat pana la finalizarea cercetarii disciplinare? cat poate dura? unde este prevazut? am inteles ca in instanta dureaza mult.....sunt supndata toata perioada. Pot sesiza ITM? in ce temei?

va rog ajutati-ma
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2013
maraispas1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:56, 19 Martie 2013
nu mi se pare normal sa nu primiti ore suplimentare ci prime.

cercetarea disciplinara nu este specificat cat dureaza.....am intalnict si eu o situatie siilara...poate va raspunde maestrul freeelis
Datorita unei mari greseli judiciare provocate de catre un RIL , In interpretarea si aplicarea art. 252 alin. (1) din Codul muncii, republicat, momentul de la care incepe sa curga termenul de 30 de zile calendaristice pentru aplicarea sanctiunii disciplinare este data inregistrarii raportului final al cercetarii disciplinare prealabile la registratura unitatii.

Asadar, avand in vedere ca termenul maxim in care angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa este de 6 luni de la data savarsirii faptei, ar reiesi ca cercetarea disciplinara poate dura si maxim 6 luni .... daca se depaseste acest termen angajtorul nu mai este indreptatit sa emita decizia de sanctionare.

ITM-ul , asa cum am afirmat de nemurate ori, nu are nicio competenta in a verifica legalitatea sau nelegalitatea unei decizii a angajatorului .. acest lucru intra in competenta exclusiva a instantelor de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nemotivat..... gluten gluten Ce implica si care-i procedura cand un angajat absenteaza nemotivat o zi,de la serviciu ? Lucreaza 12/24 si nu a venit 12 ore .... Multumesc! (vezi toată discuția)
Concediu medical + absente nemotivate adriancozma25 adriancozma25 Daca unei angajate i s-a terminat concediul medical, si a avut 3 absente nemotivate la locul de munca, dar angajata este insarcinata, se va inceta CIM, sau cum ... (vezi toată discuția)
Termen intrunire comisie de disciplina cyan cyan Exista un termen maxim de la intocmirea referatului de sesizare sau dispunerea cercetarii disciplinare in care comisia de disciplina sa se intruneasca pentru a ... (vezi toată discuția)