avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... cum pot obtine redeschiderea dosarului ?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

cum pot obtine redeschiderea dosarului ?

M-am judecat pe granituire, si nu am castigat.
M-am judecat pe revendicare, si nu am castigat.intrucat nu am avut doua acte ce trebuia scoase de la arhiva.
Dupa ce am scos aceste doua acte am facut cartea funciara,si mi-a intabulat-o. El avand numai un document cadastral pe care il prezenta la cele doua judecati pe care le-am avut si ii datea castig de cauza lui.
Cand am scos cartea funciara, a venit si comisia de la prefectura sa verifice dandu-ne castig de cauza., Si acum nu stiu ce metoda sa folosesc ca sa pot intra in posesia pamantului.
Actul original din anul 1920 este de 1600 mp, eu avand dreptul la 960 mp iar el la 640 mp. El nu si-a facut documementul cadastral pe suprafata lui,a facut peste suprafata mea luandu-mi 50 mp.
Noi practic ne judecam pe suprafata de teren de sub strasina casei. platim impozitul la primarie pe suprafata din acte,in schimb nu ne putem folosi de ea.
Nu stim la ce metode sa actionam in judecata sa ne putem castiga pamantul pentru care detinem acte.
Cu respect, va multumim pentru informatii! astept raspunsuri

[Editat citat]

Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2013
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: angelaflorentina , utilizator 20:40, 16 Aprilie 2013
verificati art. 322 alin. 5 din CPC vechi daca va incadrati la un motiv de revizuire, cand spuneti ca ati pierdut banuiesc ca ati epuizat caile de atac.
daca nu ma incadrez la art 322 alin 5 ,cum a-ti spus d-voastra o alta solutie mai este? va multumesc cu respect!
noi trebuia sa facem recurs in 30 zile,dar a trecut un an de atunci,atat a durat pana am obtinut cartea funciara(toate demersurile ce au trebuit facute). acum suntem in impas. avem deja 10 ani de cand suntem in proces cu ei.
actiune in revendicare
ne am obtinut cartea funciara in luna noiembrie anul trecut, si am facut contestatie la cadastru pentru ca ni se suprapuneau suprafetele in cartile funciare. Atunci noi am aflat ca el nu are cartea intabulata,defapt are doar un document cadastral care nu este inregistrat oficial. Comisia ne-a raspuns ca noi avem cartea intabulata, iar a lor a ramas inregistrata in buletinul oficial si ne-a dat termen de contestatie de 15 zile. Avocatul nostru ne-a sfatuit sa asteptam ca el sa fie cel care v-a contesta. Tot d-l avocat ne-a sfatuit sa asteptam pana se face cadastrul orasului din banii de la uniunea europeana. noi nu mai putem astepta atatia ani. Am fost si am spus sa incerce sa redeschida actiunea de revizuire cu art 322 alin 5, dar ne-a spus ca este exclusa varianta aceasta,pentru ca am depasit perioada de 30 zile. Va multumim pentru intelegere!

Alte discuții în legătură

Cadastru mincinos+actiune in revendicare ? dumitru2000 dumitru2000 X a intocmit cu ajutorul expertulului cadastrist o documentatie cadastrala care cuprinde si o parte din terenul vecinului Y. Y nu are cadastru facut. X a ... (vezi toată discuția)
Cadastru teren MiricaG MiricaG Am un teren intravilan cu casa pe el, am cadastru si intabulare, in cartea funciara scrie ca am mai mult cu 10 mp din masuratori( e mai lat cu 30 cm si mai ... (vezi toată discuția)
Probleme de intabulare tisamar tisamar Am cumparat un teren care are o suprafata de 2337 mp in CF, insa in realitate suprafata masurata a terenului este de numai 2198 mp. Intre timp am construit o ... (vezi toată discuția)