avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Greseli facute in buletinul de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Greseli facute in buletinul de identitate

Cum fac sa remediez urmatoarea problema: cand mi-au facut certificatul de nastere mi-au gresit o litera din numele meu si bineinteles cand am scos buletinul greseala din certificatul de nastere a aparut si in buletin. ce pot sa fac sa schimb aceste greseli? cum trebuie sa procedez? sau nu se poate face nimic? pentru ca este cam ciudat sa te cheme spre exemplu catalin si in documenete sa fii catalan. cam ciudat nu? va rog frumos daca puteti sa ma ajutati cu o idee sa de ce nu chiar cu o solutie. Va multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:24, 20 Martie 2013
Daca eroarea din certificatul de nastere se refera la numele de familie se poate remedia dovedind cu actele parintilor ca este o greseala. Daca se refera la prenume , nu se mai poate indrepta , se presupune ca acela este numele de botez pe care l-ati primit. Cartea de identitate se face corect dupa certificatul de nastere .
In cazul in care eroarea priveste prenumele dvs. puteti totusi solicita schimbarea acestuia pe cale administrativa.
Pentru inceput solicitati o verificare a actului dvs. de nastere precum si a certificatului medical constatator al nasterii, daca acesta se mai afla in arhiva primariei*( documentele care au stat la baza inregistrarii actelor de stare civila au ca termen de pastrare in arhiva primariei 50 de ani).
1. Daca se constata ca in registre, respectiv in certificatul medical constatator al nasterii sunteti integistrat corect vi se retine certificatul si pe baza actului vi se elibereaza un alt certificat de nastere de aceasta data intocmit corect.
2. Daca in registru sunteti integistrat incorect dar in certificatul medical figurati corect atunci solicitati rectificarea actului de nastere pe baza certificatului medical constatator al nasterii.
3. Daca in ambele adica si in act si in certif. medical figurati incorect nu va ramane decat sa solicitati schimbarea prenumelui pe cale administrativa.
Buletinul este firesc sa fie exact ca certificatul de nastere intrucat acesta din urma sta la baza eliberarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere gresit ContSters442124 ContSters442124 Buna ziua, ma numesc L..mirela mioara nascuta in data 20.02.1970 asa cum figurez in primul certicat de nastere si in toate documentele. Cuceva timp in urma am ... (vezi toată discuția)
Corectie eroare declarare certificat de nastere andora andora Bunicii mei au avut 2 copii, un baiat, tatal meu si o fata, matusa mea.Pana anul acesta, cand matusa a decedat, nu am stiut ca exziata o eroare in certificatul ... (vezi toată discuția)
Numele mamei trecut gresit in certificatul de nastere LoctusIvan LoctusIvan Buna ziua! Persoana X are un certificat de nastere de tip vechi in care apar atat numele si prenumele tatalui scris corect, dar prenumele mamei este scris ... (vezi toată discuția)