avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de nastere gresit
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de nastere gresit

Buna ziua, ma numesc L..mirela mioara nascuta in data 20.02.1970 asa cum figurez in primul certicat de nastere si in toate documentele. Cuceva timp in urma am cerut certificatul nou unde figurez numai cu mirela. Precizez ca dupa trei tentative de solutionare a situatiei ma gasesc in registrul comunal numai cu mirela in actul constatator cu mirela si in declaratia tatalui de inregistrare a nasteri (scrisa de mana nu de el dar iscalita de el, nu este corespondenta intre cele doua caligrafii , tatal meu nefiiind o persoana instruita), in registrul de vaccinari al dispesarului unde sunt nascuta ( unicul ramas) in data de 19.02.70 figurez cu mirela mioara . Data reala a nasteri este 17.02.70 inregistrata in 20.02.70 asa cum declara mama mea unica in viata. Mi s-a cerut sa fac buletin , pasaport numai cu mirela in baza la noul certificat de nastere , sa fac instanta judecatoreasca pentru modificarea prenumelui in certificatul de casatorie unde figurez mirela mioara , instanta respinsa. Am cerut rectificarea prenumelui din mirela in mirela mioara ,cu care m-am indentificat o viata ,in baza registrului de vaccinari unde figurez mirela mioara si a fost respinsa si aceasta cerere. Precizez ca vreau sa imi mentin cele doua prenume mirela mioara , ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:53, 3 Octombrie 2017
Pentru inceput va trebui sa va faceti o Carte de identitate provizorie(CIP) care are termen de valabilitate 1 an, cu prenumele de Mirela. Pe baza certificatului de nastere si al CIP -ului veti solicita rectificarea actului de casatorie, astfel veti intra in posesia certif. de casatorie cu prenumele simplu Mirela. Instanta v-a respins actiunea pe buna dreptate, deoarece aceasta nu se mai ocupa cu rectificari de acte ci primaria de la locul unde s-a facut inregistrarea casatoriei. Dupa ce obtineti noul certificat de casatorie, fiind in posesia tuturor actelor veti solicita buletinul in care veti figura doar cu prenumele de Mirela. Dupa care, daca doriti neaparat, veti solicita schimbarea prenumelui pe cale administrativa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificarea numelui tatalui in certificatul de nastere italian al copilului Noemi 2003 Noemi 2003 In anul 2003 s-a nascut fetita. Dupa legea de atunci trebuia sa mergem in tara pentru transcrierea certificatului de nastere. (In consulatele Romane se poate ... (vezi toată discuția)
Gresita ziua nasterii ghici_2013 ghici_2013 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati,cu niste sfaturi pentru a rezolva urmatoarea situatie: In urma schimbarii certificatului de nastere(avea unele ... (vezi toată discuția)
Greseli facute in buletinul de identitate mihaicatalin91 mihaicatalin91 Cum fac sa remediez urmatoarea problema: cand mi-au facut certificatul de nastere mi-au gresit o litera din numele meu si bineinteles cand am scos buletinul ... (vezi toată discuția)