avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Rectificarea numelui tatalui in certificatul de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Rectificarea numelui tatalui in certificatul de nastere italian al copilului

In anul 2003 s-a nascut fetita. Dupa legea de atunci trebuia sa mergem in tara pentru transcrierea certificatului de nastere. (In consulatele Romane se poate face din ianuarie 2004) . Din diverse motive nu am reusit sa mergem in tara. In anul 2012 sotul meu merge in tara pentru a reface buletinul expirat. Cu speranta de a face si certificatul de nastere al fetiței. Surpriza ! Se descopera ca sotul meu , timp de peste 40 de ani a purtat un prenume inexistent in registrele de nasteri! Judetene si national ! A fost facuta o eroare de scris din registrul de nastere pe certificatul eliberat! In registru trecut Costinel ,iar in certificatul de nastere Costel! prenume care a figurat in toate documentele familiei ! Casatorie si de nastere ale celor 3 fete (doua nascute in România). Prin urmare acum sotul meu are buletinul cu "noul " prenume . Costinel . In 2012 ni s-a spus ca trebuie sa cerem rectificare prenumelui din certificatul de casatorie si al certificatelor de nastere a celor doua fetite , in tribunal. Desi nu era o modificare de nume , ci o eroare de scris. In decembrie 2016 am incercat sa facem acest certificat ,dar prenumele tatalui nu coincide . In buletin e Costinel, iar in certificatul de nastere italian al fetitei e Costel (prenumele vechi) autoritatile Române ne cer modificarea certificatului de nastere italian , cu prenumele actual al tatalui . In Italia aceasta procedura mi

s-a spus ca poate dura ANI de zile!!! (Sunt mai rau decât noi cu sistemul judiciar) trebuie sa fac aceasta modificare in tribunal . Doar buletinul Italian al tatalui poate fi modificat la primaria comunei de resedinta! In baza noului buletin . Deci in certificatul de nastere al fetei nu se considera eroare , pentru
ca in acel moment (cand a fost declarata fetita , tatal era in posesul unui buletin cu acel prenume ) . In Tara noastra nu se poate rezolva aceasta problema ? Vazand ca tot de la
noi au plecat incurcaturile ? Sa fie valabil acest certificat de nastere italian cu vechiul prenume al tatalui si sa se
specifice la acte de ce aceasta

modificare? Doar CNP-ul tatalui
este acelasi ! Fetita anul acesta in august trebuie sa mearga in alte tari pentru scoala! Fara un certificat de nastere si pasaport nu poate vedea nici propria Tara! Ceea ce isi doreste foarte mult! Nu stiu cat am fost de explicita si imi scuzati greselile de ortografie! Va multumesc anticipat ! Sperînd la o rezolvare ,s-au mai precis la o indrumare ,spre ce trebuie sa fac !!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:45, 11 Februarie 2017
Sa isi schimbe sotul pe cale administrativa numele din Continel in Costel, ca si asa nu i se mai potriveste Costinel :D, astfel ca nu va mai trebui sa schimbati nimic la celelalte acte si veti face si trascrierea fara sa mai fie nevoie de rectificare.
Asta ar dura vreo 2 luni.
[ link extern ]
[ link extern ] /
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Februarie 2017
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de naștere cris20cris20 cris20cris20 Buna seara, locuiesc în Italia si am o fetiță de 2 luni,vrem sa facem certificatul de naștere al fetiței dar tatăl fetiței are buletinul expirat.vrem sa ... (vezi toată discuția)
Certificat de naștere cris20cris20 cris20cris20 Buna seara,am o fetiță de 2 luni născută în Italia,tatăl fetiței are buletinul expirat si trebuie sa mergem in Romania sa iei facă buletin. În cât ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere copil nascut in italia fefe48 fefe48 buna seara....nepoata mea a nascut anul trecut ,o fetita,in Italia....copilul nu are certificat de nastere...nepoata are doar actul de iesire din spital care ... (vezi toată discuția)