avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de nastere copil nascut in Italia
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de nastere copil nascut in Italia

buna seara....nepoata mea a nascut anul trecut ,o fetita,in Italia....copilul nu are certificat de nastere...nepoata are doar actul de iesire din spital care atesta nasterea fetitei...nu au avut actele necesare ptr a scoate certificatul de nastere al fetitei...cand avea fetita 4 luni nepoata s-a intors in Romania.....ce trebuie sa faca si unde trebuie sa se adreseze in Romania pentru a obtine certificatul de nastere al fetitei,cetatean italian prin nastere pe teritoriul Italiei si roman dupa mama ?....nepoata locuieste in Constanta....poate rezolva aceasta problema in Constanta?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:49, 28 Octombrie 2013
la Primarie. Nu vad cum a putut sa aduca in tara inapoi un copil fara certificat de nastere.:-/
și cine v-a spus că are cetățenie italiană prin naștere?
Daca are actul de iesire din spital indicat ar fii sa incerce sa se prezinte mai intai la autoritatile din Italia pentru a inregistra nasterea, dupa care sa solicite la aut.romane transcrierea certificatului italian. Este solutia cea mai simpla. Faptul ca s-a nascut in Italia nu inseamna ca este cetatean italian, doar daca nu cumva tatal este de cetatenie italiana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare obligatorie in românia a copilului de cetatenie italiana 1katerine 1katerine Am o fetița de 5 luni născută in Italia si care are cetatenie italiana (tatăl italian). As dori sa merg cu fetița in România, are carte de ... (vezi toată discuția)
Netranscriere căsătorie-divorț în românia sasenac sasenac cetățenie română-căsătorită-divorțata in italia, cu cetățean italian! Ulterior, am căpătat cetățenie italiană, păstrând și cetățenia ... (vezi toată discuția)
Mama necasatorita, fara venituri, cu copil recunoscut de tata (cetatean strain) Angela36 Angela36 Buna ziua, Va rog ajutorul in urmatoarea situatie: Tocmai m-am intors din Italia cu fetita mea de 10 luni, pe care am nascut-o acolo si a fost recunoscuta ... (vezi toată discuția)