avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de naștere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de naștere

Buna seara, locuiesc în Italia si am o fetiță de 2 luni,vrem sa facem certificatul de naștere al fetiței dar tatăl fetiței are buletinul expirat.vrem sa mergem in țară ca tatăl sa isi depună actele pentru buletin,dar din cauza serviciului nu avem prea mult timp la dispozitie pentru a sta in țară. Va rog sa imi spuneți cat durează eliberarea buletinului de identitate in Romania ? Si cum e posibil ca sa depunem actele pentru certificatul de naștere al fetiței in acelasi timp? Si in cat timp se eliberează certificatul de naștere al fetiței in România? Ca sa putem aproxima cat timp e necesar sa stam in Romania. E posibil sa facem buletinul tatălui fetiței si certificatul de naștere al fetiței ambele acte in Romania?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 00:48, 29 Septembrie 2019
certificatul copilului trebuie transcris.
puteți face asta și prin mandatar, nu trebuie să fiți prezenți personal.
aceste proceduri pot dura săptămâni întregi.
pentru buletin vă puteți programa și online.
vă puteți interesa la Direcția de evidență a persoanelor de care aparțineți; în unele orașe e mai aglomerat, în altele, nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecarea din romania inapoi in italia cu un copil in varsta de 1 an si 10 luni:proceduri...detalii ??? mihaela0620 mihaela0620 Buna ziua si felicitari pt.acest site.Sa trec la subiect.Acum sunt in Italia cu viitorul sot si cu fetita in varsta de 1 an si 10 luni si trebuie sa venim in ... (vezi toată discuția)
Certificat de naștere cris20cris20 cris20cris20 Buna seara,am o fetiță de 2 luni născută în Italia,tatăl fetiței are buletinul expirat si trebuie sa mergem in Romania sa iei facă buletin. În cât ... (vezi toată discuția)
Călătorie minor român cu carte de identitate italiană Antonia.n Nety Antonia.n Nety Buna seara! Am o fetiță de doi ani,nascuta în Italia! Aș dori să plec in Romania cu ea cat mai repede,adica în două săptămâni și am înțeles că am ... (vezi toată discuția)