avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

indiviziune

Buna seara,vreau sa va expun situatia cazului meu:bunicii decedati,au ramas 4 copii,2 din prima casatorie a bunicii mele,2 impreuna cu bunicul.Eu,nepoata lor,cer iesirea din indiviziune,specific ca tatal meu a decedat.Fratele bun al tatalui meu,este de acord sa-mi cedeze partea lui,eu fiind obligata sa-i platesc sulta.Insa...se impotrivesc cei 2 din prima casatorie a buicii.Acum,unchiul meu bun,spune ca cei 2 frati vitregi ai lui,au primit rol separat (pamant si casa)in timpul viietii bunicilor mei,cand cei 2 trecusera de 18 ani.Se poate ca cei 2 sa fie exclusi de la partea de mostenire ce revine in urma bunicilor mei? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Claudia Claudia , 20:48, 21 Februarie 2009
In primul rand nu ne ati spus ce avere succesorala a ramas de pe urma bunicilor si daca acesta are calitatea de bun comun a celor doi defuncti. Ce acte de proprietate au ? In situatia in care este emis un titilu de proprietate pe legea nr. 18/1991 are importanta pe numele cui este emis .Cu privire la cei doi rudele care nu doresc sa va cedeze cota lor , trebuie sa ne spuneti daca de la moartea celor doi au acceptat sau nu succesiunea , adica daca au acceptat printr-o declaratie notariala sau prin preluarea de bunuri succesorale .Precizatine toate aceste aspecte precum si data decesului pentru fiecare in parte .
Copiii din prima căsătorie a bunicii nu au vocaţie succesorală. Ei nu sunt rude cu bunicul dumneavoastră, deci nu îl pot moşteni şi nici nu se pot opune dezbaterii succesiunii după acesta şi partajului bunurilor rămase după defunct.

da,dar bunica a murit ultima,si vin si ei la mostenire cu cote mai mici,de 1/16 la pamant si 5/32 la casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mama vitrega rotarualin rotarualin BUNA ZIUA VA ROG SA MA AJUTATI IN LEGATURA CU O PROBLEMA LEGATA DE SUCCESIUNE (dupa tata ) CU MAMA MEA VITEGA Tatal meu a murit, in urma lui a ramas: ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa un frate necasatorit maria21_maria maria21_maria buna ziua, fratele mamei mele a decedat si nu a fost casatorit si nu a avut copii . ei au fost doi frati dupa mama . bunicii au divortat cand cei doi ... (vezi toată discuția)
Succesiune- cum exact? Alina Cretu Alina Cretu Un barbat decedat in urma cu 1 luna are ca mastenitori pe fiica sa si pe cei treii nepoti(fii fiului sau vitreg-mort in urma cu aproximativ 20 de ani).Pamantul ... (vezi toată discuția)