Buna seara,vreau sa va expun situatia cazului meu:bunicii decedati,au ramas 4 copii,2 din prima casatorie a bunicii mele,2 impreuna cu bunicul.Eu,nepoata lor,cer iesirea din indiviziune,specific ca tatal meu a decedat.Fratele bun al tatalui meu,este de acord sa-mi cedeze partea lui,eu fiind obligata sa-i platesc sulta.Insa...se impotrivesc cei 2 din prima casatorie a buicii.Acum,unchiul meu bun,spune ca cei 2 frati vitregi ai lui,au primit rol separat (pamant si casa)in timpul viietii bunicilor mei,cand cei 2 trecusera de 18 ani.Se poate ca cei 2 sa fie exclusi de la partea de mostenire ce revine in urma bunicilor mei? Va multumesc
In primul rand nu ne ati spus ce avere succesorala a ramas de pe urma bunicilor si daca acesta are calitatea de bun comun a celor doi defuncti. Ce acte de proprietate au ? In situatia in care este emis un titilu de proprietate pe legea nr. 18/1991 are importanta pe numele cui este emis .Cu privire la cei doi rudele care nu doresc sa va cedeze cota lor , trebuie sa ne spuneti daca de la moartea celor doi au acceptat sau nu succesiunea , adica daca au acceptat printr-o declaratie notariala sau prin preluarea de bunuri succesorale .Precizatine toate aceste aspecte precum si data decesului pentru fiecare in parte .
Copiii din prima căsătorie a bunicii nu au vocaţie succesorală. Ei nu sunt rude cu bunicul dumneavoastră, deci nu îl pot moşteni şi nici nu se pot opune dezbaterii succesiunii după acesta şi partajului bunurilor rămase după defunct.