avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Clasa pregatitoare: care sunt actele necesare pentru a ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Clasa pregatitoare: care sunt actele necesare pentru a inscrie nepotica la scoala?

Suntem bunici.
Nepotica locuieste la no I.
Parintii locuiesc si lucreaza in Alta localitate.
Ce trebuie sa prezentam la scoala de care apartine domiciliului nostru, pentru a fi primita? Trebuie vreo declaratie notariala data de parinti?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: cornel4all , utilizator 11:41, 22 Martie 2013
Actele necesare pentru inscrierea la scoala:
- Cerere-tip de înscriere
- Copii după actul de identitate al părintelui/tutorelui legal
- Certificatul de naștere al copilului
- Documentul care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregătitoare / clasei I (acolo unde este cazul)
- Alte documente care să ateste îndeplinirea criteriilor generale și/sau specifice (acolo unde este cazul).
Amanunte pe site-ul:
[ link extern ]
Multumesc pt indicatii (gasite si de mine pe site-ul recomandat)' far nu mi'ati raspuns la intrebarea me a.
Astept...
Mergeti la scoala cea mai apropiata de dumneavoastra, discutati la secretariat, intrebati care sunt cadrele didactice ce vor lua clasa pregatitoare...
Sau daca aveti deja un cadru didactic cunoscut sau recomandat, megeti direct la acesta sa discutati, sa vada copilul, sa va treaca in agenda lui... Cand va incepe oficial inscrierea sa stiti deja la ce invatator o sa fie inscris copilul si-atunci mergeti la secretariat, completati o cerere (cu numele parintilor si al copilului), trecand pe acea cerere si numele cadrului didacti cu care ati vorbit.
Uneori parintii sunt ocupati si nu pot sa se ocupe cu aceste demersuri iar bunicii (o comoara pentru cei care-i au) se ocupa de toate acestea.
Mergeti cu toata increderea direct "la tinta" fara declaratii notariale s.a.m.d.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clasa pregatitoare 2013 - 2014 georgiana83 georgiana83 am copilul nascut in ianuarie 2008 si as vrea sa stiu daca pot din toamna sa il inscriu la clasa 0 . si ce acte imi sunt necesare (vezi toată discuția)
Amanare clasa pregatitoare/repetarea anului ContSters378070 ContSters378070 Buna ziua, In ce conditii legale poate repeta un copil clas pregatitoare? Rezultatele scolare nu sunt satisfacatoare, familia decide sa nu continue clasa I, ... (vezi toată discuția)
Sunteti de acord cu clasa "0" SilviuMihai SilviuMihai Domnilor parintii si viitori parinti de scolari sunteti de acord cu asa numita \"clasa 0\" si cu faptul ca nu mai putem alege scoala pe care o dorim pentru ... (vezi toată discuția)