avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

am un proces pentru executare silita,banca a predat creditul la o firma de recuperare, firma de recuperare a dat spre executare la un executor judecatoresc care a deschis proces, eu nu am avut un loc de munca pina acum, de la 1 martie 2013 sunt angajat si asi putea sa dau o parte din salariu, dar cum sa fac pentru ca banca nu vrea decit toata suma datorata, firma de recuperare ma pasat la executor, si termenul este abia in luna mai.ce poate face executorul? daca depun la dosar contractul de munca se poate rezolva ceva? executorul de obicei vrea toata suma datorata? care este procedura?#-o
Cel mai recent răspuns: dreptatesiadevar , utilizator 11:19, 23 Martie 2013

Noul Cod de procedura civila stabileste la art. 728 ca salariile si alte venituri periodice realizate din munca, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite pana la 1/2 din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau de alocatie pentru copii, respectiv pana la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.


In situatia in care exista mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, urmarirea nu poate depasi 1/2 din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creantelor, in afara de cazul in care legea prevede altfel.



alte urmariri nu am, deci daca depun la dosar noul contract de munca imi opreste cota parte? sau este posibil sa imi scoata la licitatie casa? va multumesc.
Este posibil sa va execute imobilul. Cel mai bine este sa vorbiti cu executorul sa vedeti daca accepta un plan de rambursare. Daca da, sa il faceti in scris.
inteleg ca trebuie sa fac contestatie la executrea silita?cind trebuie facuta dupa ce primesc instintarea de la tribunal?
Pe ce motiv sa faceti contestatie?

Alte discuții în legătură

Executarea pensiei osipov43 osipov43 Buna ziua, sunt pensionara, varsta peste 70 ani, vaduva, persoana cu dizabilitati, am garantat cu bunurile mele la firma baiatului, firma s-a falimentat, am ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie banca nelutza nelutza Am avut un credit de nevoi personale la o banca luat in 2007 ianuarie pe 4 ani .Am platit pana in 2010 luna septembrie.De atunci nu am mai platit nici o rata ... (vezi toată discuția)
Poprire bibiremariana bibiremariana Buna ziua, am un proces in care initial am castigat o suma de bani, drepturi salariale neplatite, avocatul a facut executare silita, am primit banii, ... (vezi toată discuția)