avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restantieri cu domiciliul in strainatate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restantieri cu domiciliul in strainatate

Cum pot proceda ca presedinte asociatie de proprietari cu restantierii care sunt proprietari ai apartamentelor, dar ei locuiesc in strainatate, in apartament locuiesc copiii lor care refuza sa plateasca intretinerea mergand pe ideea ca nu avem ce le face ei nefiind proprietarii acelor apartamente. Cred ca au dubla cetatenie, sunt plecati din 1990 si vin la cativa ani, 4-5 ani, dar nu am adresa lor.
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 19:49, 21 Martie 2013
In primul rand inscrieti privilegiul imobiliar pentru neplata cheltuielilor, in cartea funciara, dupa care deschideti actiune in instanta pentru recuperarea debitelor. Sigur va vor contacta ei.
Succes!
Procesul se poate desfasura si in lipsa proprietarului. Asa incat deschideti procesul si cand o fi la executare judecatoreasca si in pericol de a-si pierde casa..... li se va trezi brusc interesul...
Pot deschide proces fara sa am adresa lor unde sa ii citeze ?
Ii citati la domiciliu, respectiv apartamentul la care nu si-au platit debitele
Ii citeaza la adresa unde au restanta si unde locuiesc copii, nu trebuie sa ii citeze unde locuiesc in strainatate. Este treaba lor ca proprietari sa isi achite datoriile fata de asociatie.
H.G. 1588/2007 Art.32 (3) Nici un proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de Ia obligatia de a contribui Ia plata cheltuielilor comune, ca urmare a renutarii Ia folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta ori in alte situatii.

Alte discuții în legătură

Chemare in judecata restantieri haiducu_ haiducu_ Buna ziua, Sunt de curand presedintele unui bloc din sectorul 2, bucuresti. Avem destul de multi restantieri, unii cu sume mari pe care am dori sa ii ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar lidia1959 lidia1959 Buna ziua, Sunt administratora la un bloc de garsoniere si va rog daca se poate sa ma luminati intr-o problema. In cazul in care introducem privilegiu ... (vezi toată discuția)
Somatie rau platnic Volentir Mircea Volentir Mircea Proprietarul unui apartament din blocul nostru (Bucuresti, Drumul Taberei) este rau platnic. Nu locuieste aici apartamentul fiind gol. In prezent domiciliaza ... (vezi toată discuția)