avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Condamnat definitiv - infractiune cod rutier, solutie ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Condamnat definitiv - infractiune cod rutier, solutie permis de conducere

Solutie: În baza art.87 alin.1 din O.U.G. nr.195/2002 cu aplic. art.74 alin.1 lit.a, art.76 alin.1 lit.e Cod penal şi cu aplic. art.3201 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul ...... la pedeapsa de 5 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. În baza art.71 Cod penal interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, drepturile prevăzute de art.64 alin.1, lit.a teza a II-a şi lit.b Cod penal. În baza art.81 Cod penal suspendă condiţionat executarea pedepsei închisorii pe o durată de 2 ani şi 5 luni, care constituie termen de încercare stabilit conform art.82 Cod penal. În baza art.359 Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art.83 Cod penal, privind cauzele a căror nerespectare are ca urmare revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei. În baza art.71 alin.5 Cod penal, pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii se suspendă executarea pedepselor accesorii. În baza art.191 alin.1 Cod procedură penală obligă pe inculpat la plata sumei de 500 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Onorariul pentru asistenţa juridică din oficiu se plăteşte conform Protocolului încheiat între Ministerul Justiţiei şi Uniunea Naţională a Barourilor din România. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronunţare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 6 februarie 2013.

intrebare: am vreo sasa sa imi dea comandantul politiei rutiere o sol in care sa iau pemisul de conducere avand in vedere ca (3) Procedura anularii permisului de conducere se stabileste prin regulament. (art 114 cod rutier)?
Cel mai recent răspuns: ContSters58959 , utilizator 15:34, 22 Martie 2013
Legal, permisul dv se anuleaza prin dispozitia sefului politiei rutiere.
Xpertul a scris:

(...)intrebare: am vreo sasa sa imi dea comandantul politiei rutiere o sol in care sa iau pemisul de conducere avand in vedere ca (3) Procedura anularii permisului de conducere se stabileste prin regulament. (art 114 cod rutier)?

din moment ce procedura anularii este stabilita in regulament in baza carui articol considerati ca veti primi o solutie favorabila din partea sefului politiei rutiere?

art. 114 din oug 195 precizeaza cazurile in care se anuleaza permisul, adica savarsirea unor infractiuni sau in cazul decesului titularului.

iar

art.203 din regulament (Hg 1391) precizeaza cine dispune anularea permisului (seful serviciului politiei rutiere pe raza careia a fost constata fapta, politiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române pentru o infractiune savârsita de titular pe teritoriul altui stat , seful serviciului politiei rutiere pe raza caruia titularul a domiciliat in cazul persoanei decedate) si temeiul legal adica hotarârea judecatoreasca ramasa definitiva, dispusa de o instanta din România sau pronuntata de catre o autoritate straina competenta.
nici o seana ,o data ce s-a pronuntat instanta va este anulat pemisul pe un an ,apoi parcurgeti procedura redobindirii dreptului de a conduce .
asteptare usoara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am permisul suspendat sau , nu ? asealex asealex Solutia pe scurt: In baza art. 87 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, condamnă inculpatul r.m la o pedeapsă de 1 an ... (vezi toată discuția)
Infracþiuni privind circulaþia pe drumurile publice (o.u.g nr. 195/2002) costimarian costimarian O traducere pe care sa o inteleg si eu ! va rog multumesc anticipat . Solutia pe scurt: În baza art. 87 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002 cu ... (vezi toată discuția)
Nu inteleg ce inseamna decizia aceasta ROBERTOFREDY ROBERTOFREDY Ora estimata: 09:00 Complet: S2 Completul nr. 1R Tip solutie: Admis recurs Solutia pe scurt: Dec.778/R - Admite recursul declarat de inculpatul CIOMÎRTAN ... (vezi toată discuția)