avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Preschimbarea termenului de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Preschimbarea termenului de judecata

Buna ziua.Am obtinut o decizie favorabila intr-un proces in civil,la Curtea de apel Bucuresti pe data de 25.6.2012,iar pe data de 16.1.2013 a fost introdus recursul de catre cealalta parte la ICCJ.Din pacate primul termen de judecata a recursului a fost stabilit tocmai pe 10.12.2014!!!Daca fac o cerere de preschimbare a termenului de judecata,stipuland in ea motive temeinice,cat de devreme fata de termenul intial poate fi stabilit un nou termen,e posibil sa se stabileasca un nou termen de judecata cu un an mai devreme fata de 10.12.2014 sau e imposibil acest lucru,eventual tot in 2014 se va stabili un nou termen cu cateva luni mai devreme?In general,cu cat timp,maxim cu cate luni mai devreme poate fi preschimbat un termen de judecata?Exista si situatii exceptionale in care poate fi preschimbat cu mai mult de un an sau nu exista?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2013
clr2607, utilizator
Cel mai recent răspuns: Bogdan Marinescu , Avocat 14:07, 20 Martie 2013
Este posibil şi în 2013,ori început de 2014, trebuie sa încercaţi, motivat-o însă cererea, rezultatul pe portal sa urmăriţi.
Multumesc mult.Deci sa inteleg ca exista si au existat cazuri in care termenul de judecata a fost preschimbat cu un an sau mai mult de un an?
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Martie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Da ati înţeles perfect, exista cazuri în practica instanţelor de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preschimbare termen de judecata clr2607 clr2607 Buna ziua.Am catigat un proces in civil la Curtea de apel Bucuresti in iunie 2012,cealalta parte a inaintat recurs la ICCJ,care acum 2 zile a stabilit ca ... (vezi toată discuția)
Termene pe fond funciar LUNCANU IONEL LUNCANU IONEL Buna ziua, Sunt implicat intr-un proces de fond funciar, conform legii 247 titlul XIII, in faza recursului dupa rejudecare. Termenul depunerii recursului ... (vezi toată discuția)
Solicitare preschimbare termen adrianef adrianef Am facut o solicitare de preschimbare termen la TMB. Aveam termen de peste 1 an pentru o solicitare de restituire taxa auto si am zis sa incerc. Cererea mi-a ... (vezi toată discuția)