avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Solicitare preschimbare termen
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Solicitare preschimbare termen

Am facut o solicitare de preschimbare termen la TMB. Aveam termen de peste 1 an pentru o solicitare de restituire taxa auto si am zis sa incerc. Cererea mi-a fost respinsa cu posibilitatea de a declara recurs.
Intrebare: Recursul se judeca la curtea de apel bucuresti ? In ce termen de la comunicare se depune?

Ca un fapt divers ....Pe principiul unii sunt mai ...."egali ca altii" in fata cererilor de preschimbare :) a. gasit pe siteul TMB ...un dosar care bate "viteza luminii" ...
Uitati aici "celeritate" ...in rezolvarea spetelor.

[ link extern ]

Înregistrat în data de: 23 Ianuarie 2013
Obiectul cauzei: pretentii - taxa de poluare

Termene ..de judecata
1. 19 Martie 2014 Termen preschimbat

2. 30 Ianuarie 2013 -

Asta da ...viteza in mai putin de o luna ....


Atentie, pentru ca acel termen din 30.01.2013 este pentru solutionarea cererii de preschimbare, care se judeca in camera de consiliu, fara citarea partilor. Astfel, dupa solutionarea cererii de preschimbare, se va stabili noul termen de judecata, in situatia in care aceasta este admisa. Asa cum v-a fost respinsa cererea dumneavoastra, probabilitatea sa se respinga si in acel dosar este una foarte mare, intrucat aceste dosare nu sunt considerate a fi prioritare si natura lor nu necesita judecarea cu celeritate. Instanta s-a pronuntat prin incheiere, care poate fi atacata cu recurs odata cu fondul cauzei, astfel ca nu puteti formula recurs decat odata solutionat dosarul pe fond, iar daca il formulati totusi, acesta va fi judecat la Curtea de Apel, insa se va respinge 100 % ca inadmisibil. Cu stima.
Multumesc frumos pentru raspuns. Insa, presupun ca nu ma impiedica nimic sa mai formulez o alta cerere de preschimbare. Am vazut situatii in care s-a admis preschimbarea termenului dupa a 3-a cerere.
Motivul pt care solicit preschimbarea este ca termenul dat de instanta in 2014 este dupa termenul de prescriere fiscala a spetei mele. Am platit taxa in 2008 iar prescriptia intervine in 2013. Daca dintr-un motiv oarecare ....viciu de procedura etc mi se respinge actiunea practic sunt imposibilitatea de a mai exercita o alta actiune pt a-mi recupera paguba.

Intr-adevar, nu va impiedica nimeni si nimic sa mai formulati o noua cerere de preschimbare, insa, de asemenea, este posibil sa aiba si aceasta soarta primei cereri. Mentionati, in cadrul cererii, toate motivele pentru care solicitati ca dosarul dumneavoastra sa se judece mai devreme. Astfel, invederati instantei ca drepturile dumneavoastra sunt in pericol de a se pierde si ca fara solutionarea de urgenta a dosarului va este ingradit dreptul la aparare, etc. Eventual, puteti sa va prezentati in fata instantei la termenul acordat pentru solutionarea cererii de preschimbare si sa incercati sa va expuneti punctul de vedere, astfel incat instanta sa va dea dreptate. Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de judecata indelungat gigelas gigelas Buna ziua, Pentru judecarea unei cauze (restituire taxa auto) s-a stabilit termen la 24.01.2013. Acest termen,mi se pare foarte indelungat. Avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Judecarea cu celeritate a unei cauze rrocambole rrocambole Daca exista pericolul prescrierii raspunderii penale, patea vatamata poate cere judecarea cu celeritate a cauzei? (vezi toată discuția)
Recurs cerere eliberare conditionata - termen de judecare mantaandreea mantaandreea buna seara sotului meu i s-a admis cererea de eliberare conditionata dar a doua zi parchetul a facut recurs(asa face la toata lumea de ceva vreme)m-ar interesa ... (vezi toată discuția)