buna seara sotului meu i s-a admis cererea de eliberare conditionata dar a doua zi parchetul a facut recurs(asa face la toata lumea de ceva vreme)m-ar interesa in cat timp va afla noul termen si daca atunci voi putea cere un termen mai repede. pot face lucrul asta eu sau el sau ne trebuie un avocat?lucrul acesta il pot face doar dupa ce da tribunalul un termen sau pot cere eu un termen?
Va afla de termen imediat ce instanta de recurs va fixa termenul in vederea judecarii recursului.
Sentinta instantei de fond se redacteaza in 20 de zile de la pronuntare, apoi dosarul va fi inaintat instantei de recurs care va fixa termenul de judecat , iar sotul dvs. va fi citat la penitenciar.
Nu puteti interveni in fixarea termenului de judecata, nici dvs., nici sotul dvs. si nici avocatul ( daca o sa angajati avocat).
Se poate formula o cerere de preschimbare a termenului de judecata in temeiul art 291 al. 4 c.proc.pen. in vederea solutionarii cauzei cu celeritate, insa numai dupa fixarea termenului de catre instanta de recurs.
Dvs. Nu aveti calitate procesuala ca sa solicitati preschimbarea termenului.
Ori o face si o depune persoana condamnata sau avocatul sau angajat daca are.
Avocatul din oficiu il veti cunoaste la termenul de judecata si nu stie ca vreti preschimbarea termenului de judecata.
Cunosc destule situatii in care s-a preschimbat termenul de judecata dar trebuie facuta o motivare serioasa.
Chiar si redactarea hotararii primei instante se poate face in 3-4 zile.
Dar tot asa, trebuie temeinic motivat.
Termen preschimbat
teona11
ce e termenul preschimbat?
Sotul meu a fost la judecatoria pt liberare conditionata azi 17.08.2012. I s-a admis cererea, dar mai exista sub solutionare , pe ... (vezi toată discuția)