avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Judecarea cu celeritate a unei cauze
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Judecarea cu celeritate a unei cauze

Daca exista pericolul prescrierii raspunderii penale, patea vatamata poate cere judecarea cu celeritate a cauzei?
Cel mai recent răspuns: rrocambole , utilizator 23:35, 14 Iunie 2015
Are acest drept precum are si parchetul.
Instanta este obligata sa puna in discutie ( sau sa se pronunte cu privire la ea) o astfel de cerere?
Daca cererea este invocata se va pune in discutie.
Daca nu se invoca depinde de mai multe lucruri...
Cunosc un caz in care partea vatamata a facut 5 cereri scrise cu privire la preschimbarea unui termen de judecata, iar instanta nu le-a pus in discutie si nu s-a pronuntat cu privire la ele.
A procedat legal instanta?
Eu zic ca nu a procedat legal instanta daca a facut cererile in cursul judecatii si nu dupa ce s-a finalizat procesul.

Alte discuții în legătură

Solicitare preschimbare termen adrianef adrianef Am facut o solicitare de preschimbare termen la TMB. Aveam termen de peste 1 an pentru o solicitare de restituire taxa auto si am zis sa incerc. Cererea mi-a ... (vezi toată discuția)
Actiune anulare conform og 5/2001! La primul termen la o somatie de plata conform OG 5/2001, mi s-a respins cererea de amanare pentru angajare de aparator. Se poate asa ceva? Poate cineva sa ... (vezi toată discuția)
S-a schimbat procedura? Just-drept Just-drept Am facut plangere impotriva unei ord. de NUP data de Parchet, plangerea fiind depusa la instanta conf. art. 340 cpp. Am primit de curand o citatie prin care ... (vezi toată discuția)