Intr-o cauza in care se poate aplica art 74 indice 1 din CP (deoarece s-a platit inainte de declararea ca neconstitutionala a acestui art) procurorul cere ca sa nu se aplice deoarece acesta prevede imperativ ca sa plateasca inculpatul sau invinuitul si in cauza prejudiciul a fost acoperit de altcineva din firma. Care poate fi baza legala de combatere a acestei afirmatii.
Sustinerea mi se pare halucinanta. In cauza nu a fost inculpat arestat preventiv dar ma gandesc cum se putea aplica aceasta prevedere daca inculpatul era arestat preventiv? Adica intr-o relatie intre doua firme in care o persoana dintr-o firma e acuzata de inselaciune , prejudiciul nu mai poate fi platit decat de persoana respectiva? Precizez ca acea persoana nu e asociat sau adminstrator.
Opinia mea este ca puteti incheia o intelegere cu persoana care a acoperit prejudiciul, in sensul ca va obligati sa-i restituiti acesteia suma achitata.
Nu se poate face nici o înţelegere de plata a prejudiciului, acesta a fost achitat, pe tărâmul dispoziţiilor penale în vigoare, în concluzie nu rămâne decât sa invocat-o legea penala mai favorabila, art 13 cpen, în acest sens consultaţi şi motivarea deciziei cc din mai 2011, din cate îmi amintesc, raţiunile inserate acolo de judecătorii constitutionali va pot ajuta .
Prejudiciul s-a achitat intergral. Decizia CC poate fi ignorata deoarece plata a fost facuta in termenul cand nu era declarata neconstitutionala. Dealtfel procurorul nu contesta plata ci faptul ca nu a fost facuta de invinuit ci de alta persona din firma si asta inseamna , in opinia dansului ca nu se poate aplica deoarece art respectiv prevede ca trebuie platit de inculpat. Asta e motivul pentru care cere respingerea art. 74 indice 1
Eu am sugerat sa vedeti motivele deciziei, am înţeles de la început ca plata a fost cât era în vigoare 741, faptul ca nu a plătit direct inculpatul, ci alta persoana, depinde abilitatea cu care se motivează acest lucru , procurorul nu doreşte aplicarea datorita conduitei sancţionatorii a textului de lege, e normal.