avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... doua fise de post, un singur contract individual de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

doua fise de post, un singur contract individual de munca

Buna ziua,

Daca am doua fise de post diferite, sunt obligata sa am si doua CIM diferite?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:31, 25 Martie 2013
Aveti cumul de functii ?

Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
Nu am cumul de functii. Sunt angajata de 2 sapt la firma respectiva si am gasit un salariat cu doua fise de post (asistent comercial si responsabil management calitate), dar care are un singur contract individual de munca, doar pentru functia de asistent comercial.

Cum ar trebui procedat?

Multumesc pentru raspuns.
In acest caz, fie se va renunta la fisa de post pentru responsabil management calitate, fie se va incheia un nou c.i.m. pentru aceasta functie...
Si care ar fi timpul de munca trecut pe cel de-al doilea CIM, dat fiind ca primul CIM este cu norma intreaga? Mentionez ca functia de baza este cea de asistent comercial pentru care exista deja contract.

Multumesc.
Potrivit art.35 alin.1 C.mun., o persoana poate executa doua (sau mai multe) contracte individuale de munca, in relatie contractuala cu acelasi angajator.

Textul de lege mentionat, nu cuprinde niciun fel de restrictii, adica:
- se vor putea cumula un contract cu norma intreaga nu numai cu un contract cu fractiune de norma, dar chiar si cu un alt contract cu norma intreaga;
- se vor putea cumula nu numai activitati diferite, dar chiar si contracte de munca ce privesc desfasurarea aceleiasi activitati.

De asemenea, Codul muncii nu impune conditia ca totalul orelor prestate in temeiul mai multor contracte individuale de munca sa nu depaseasca durata maxima a timpului de munca.

Alte discuții în legătură

Fisa postului - doua pentru un singur angajat popalexa popalexa buna seara un angajat cu norma intreaga sau partiala, incadrat pe o singura functie, poate legal sa aiba 2 fise de post (una aferenta functiei de incadrare si ... (vezi toată discuția)
Un singur contract individual de munca pentru 2 functii? daniela_circiumaru daniela_circiumaru Am si eu o nelamurire? Se poate incheia un singur contract individual de munca dar salariatul sa indeplineasca 2 functii diferite, respectiv REPREZENTANT ... (vezi toată discuția)
Cumul de functie secretar scoala ILDIKOETEL ILDIKOETEL Dacă o persoană ocupă funcția de secretar cu norma întreagă la o școală, poate să ocupe, prin cumul, încă o jumătate de normă de secretar ... (vezi toată discuția)