avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... societate in faliment cine imi mai elibereaza o ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

societate in faliment cine imi mai elibereaza o adeverinta ???

sunt un fost salariat in prezent pensionar si am solicitat eliberarea unei adeverinte cu salariile brute ,necesara la dosarul de pensie ,raspunsul societatii care in prezent este in faliment - societatea insolventa - nu are personal suficient pentru a rascoli arhiva si a procesa datele ,ce este de facut ? cum ii pot determina sa imi elibereze actul ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:38, 21 Martie 2013
Va rog frumos, imi raspunde si mie cineva?
Obligatia angajatorului este data de HOTÃRÂRE Nr. 500 din 18 mai 2011
ART. 8(3) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat să îi elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente în dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind înscrierile referitoare la persoana sa şi/sau un document care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii,
salariul, vechimea în muncă, în meserie şi în specialitate, astfel cum rezultă din registrul general de evidenţă şi din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
(4) Documentele sunt eliberate în copie certificată de reprezentantul legal al angajatorului sau de persoana împuternicită de angajator pentru conformitate cu originalul.
Contraventia
ART. 9 (1) Constituie contravenţii următoarele fapte săvârşite de angajatori, persoane fizice sau juridice: ....
h) refuzul angajatorului de a elibera copii după documentele prevăzute la art. 8 alin. (3), solicitate de către salariat;
Sanctiunea
(2) Contravenţiile prevăzute la alin. (1) se sancţionează după cum urmează: ...
e) cea prevăzută la lit. h) şi j) cu amendă de la 300 lei la 1.000 lei.

Solicitati actele in scris.
In caz de refuz sesizati ITMul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare MariusZoltan MariusZoltan Buna , As dorii si eu un raspuns la o intrebare . Pe data de 1 noiembrie 2012 am incetat activitatea prin demisia mea la o societate .La aceasta societate am ... (vezi toată discuția)
Termen eliberare documente de la dosarul de personal carmencalineata carmencalineata Buna ziua! In cat timp pot elibera documente ale unui fost angajat, care este termenul legal si baza legala. Solicitarea fostului angajat trebuie sa fie ... (vezi toată discuția)
Decizie dupa preaviz ioanasimonalacan ioanasimonalacan Buna ziua,am si eu o nelamurire. In data de 01.02.2013 s-a incheiat preavizul incetarii contractului de munca. In cate zile se elibereaza de catre angajator ... (vezi toată discuția)