avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Recuperare TVA Intracomunitar
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Recuperare TVA Intracomunitar

In Ianuarie am cumparat pe firma din UK un produs care am cerut sa fie livrat tot in UK, dar datele de facturare sa fie pe adresa din Romania.

In acel moment eu am fost facturat cu TVA. Acum trebuie sa imi recuperez TVA-ul platit, ma puteti lamuri daca se poate si ce anume trebuie facut?

Mentionez ca ambele firme suntem inregistrate ca platitor de TVA intracomunitari, insa firma din UK este obligata sa factureze cu tva pentru toate produsele ce se vand si raman la ei in tara.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: kaze , utilizator 12:35, 21 Martie 2013
art.147 indice 2 alin 2 CF
Ord 3/2010
Formular 318-electronic
TVA solicitat >50 euro
Termen 30 sept an urmator pt an anterior
Buna dimineata,

Cred ca este primul lucru bun ce l-am citit pana acum, chiar daca mi-a luat putin ca sa inteleg. Citatul respectiv este:

(2) Persoana impozabilă stabilită în România poate beneficia de rambursarea TVA achitate pentru importuri şi achiziţii de bunuri/servicii efectuate în alt stat membru, în condiţiile prevăzute în norme.

Si daca l-ati luat direct din cap, tot respectul.

Intrebarea mea acum este care sunt conditiile ca sa stiu daca sunt in regula sau nu?

Legat de acel termen, sa inteleg ca doar anul viitor se va recupera acel TVA? Sau exista un termen de solutionare specific?

Imi pare rau pentru toate intrebarile si multumesc pentru ajutor.
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2013
kaze, utilizator
Multumesc pentru ajutor, o sa ma documentez in acest moment pentru acea declaratie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platitor de tva intracomunitar, naplatitor in romania istoichina istoichina Detin o microintreprindere, care de la infiintare a fost neplatitoare de TVA. In perioada urmatoare voi efectua exporturi si importuri, astfel m-am ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare DiaD DiaD Pentru produse achizitionate din stat membru UE si livrate in acelasi stat, catre persoana fizica, dar facturate catre Romania cu TVA, cum pot trata aceasta ... (vezi toată discuția)
Dileme in comertul intracomunitar JuruV JuruV Buna ziua. Vreau sa imi deschid o firma de transport care sa desfasoare activitati doar in tari UE, cu un colaborator roman. Adica o firma romaneasca vinde si ... (vezi toată discuția)