In Ianuarie am cumparat pe firma din UK un produs care am cerut sa fie livrat tot in UK, dar datele de facturare sa fie pe adresa din Romania.
In acel moment eu am fost facturat cu TVA. Acum trebuie sa imi recuperez TVA-ul platit, ma puteti lamuri daca se poate si ce anume trebuie facut?
Mentionez ca ambele firme suntem inregistrate ca platitor de TVA intracomunitari, insa firma din UK este obligata sa factureze cu tva pentru toate produsele ce se vand si raman la ei in tara.
Cred ca este primul lucru bun ce l-am citit pana acum, chiar daca mi-a luat putin ca sa inteleg. Citatul respectiv este:
(2) Persoana impozabilă stabilită în România poate beneficia de rambursarea TVA achitate pentru importuri şi achiziţii de bunuri/servicii efectuate în alt stat membru, în condiţiile prevăzute în norme.
Si daca l-ati luat direct din cap, tot respectul.
Intrebarea mea acum este care sunt conditiile ca sa stiu daca sunt in regula sau nu?
Legat de acel termen, sa inteleg ca doar anul viitor se va recupera acel TVA? Sau exista un termen de solutionare specific?
Imi pare rau pentru toate intrebarile si multumesc pentru ajutor.