avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce se intampla cu angajatii unei societati in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce se intampla cu angajatii unei societati in lichidare?

Care este procedura corecta in cazul disponibilizarii angajatilor unei societati aflate in faliment? Se respecta prevederile codului muncii in privinta concedierii sau mai sunt alte prevederi speciale? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:27, 21 Martie 2013
Sunt aplicabile dispozitiile codului muncii. Daca societatea este in insolventa, salariatii vor fi inscrisi si la masa credala.
Se aplica prevederile Codului Muncii cu privire la concediere, insa cu o singura derogare referitoare la preaviz.. acesta va fi de 15 zile lucratoare, potrivit art.86 alin.6 din Legea nr.85/2006.

Art.86 (6) Prin derogare de la prevederile Legii 53/2003 - Codul muncii, cu modificările şi completările ulterioare, după data deschiderii procedurii, desfacerea contractelor individuale de muncă ale personalului debitoarei se va face de urgenţă de către administratorul judiciar/lichidator, fără a fi necesară parcurgerea procedurii de concediere colectivă. Administratorul judiciar/lichidatorul va acorda personalului concediat doar preavizul de 15 zile lucrătoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz in cazul societatii aflate in faliment. draser draser Buna ziua Va rog sa-mi raspundeti daca lichidatorul unei societati aflate in faliment care concediaza angajatii in conditiile art. 65 alin 1 din codul muncii ... (vezi toată discuția)
In perioada de preaviz sunt platita daca firma nu mai are activitate? kat1978 kat1978 Am fost angajata la o firma care a intrat in faliment cand m-am intors din concediu pt crestere copil am primit un preaviz de 15 zile lucratoare in aceasta ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in preaviz-firma in insolventa lucianbc lucianbc Am primit notificare de preaviz de 15 zile lucratoare datorita faptului ca firma e in insolventa si a redus personalul. pe perioada preavizului am avut ... (vezi toată discuția)