Am primit notificare de preaviz de 15 zile lucratoare datorita faptului ca firma e in insolventa si a redus personalul. pe perioada preavizului am avut concediu medical, iar cei de la servici mi l-au platit dar nu au suspendat perioada de preaviz. Stiu ca in mod normal daca firma nu ar fi in insolventa , preavizul este suspendat de concediu medical sau de arice alt motiv de suspendare a cim, dar in cazul insolventei cum se procedeaza. nu am gasit nicaieri in codul muncii un articol care sa stea in picioare in cazul insolventei. Astept raspuns si va multumesc anticipat
Este o derogare de la prevederile Codului Muncii .. art.86 alin.6 din Legea nr.85/2006 prevede : Prin derogare de la prevederile Legii 53/2003 - Codul muncii, cu modificările şi completările ulterioare, după data deschiderii procedurii, desfacerea contractelor individuale de muncă ale personalului debitoarei se va face de urgenţă de către administratorul judiciar/lichidator, fără a fi necesară parcurgerea procedurii de concediere colectivă. Administratorul judiciar/lichidatorul va acorda personalului concediat doar preavizul de 15 zile lucrătoare.