avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Concediere prenatal
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Concediere prenatal

Firma a intrat in insolventa si am primit o recomandata cum ca sint in preaviz din data de 5-03-2012 30-93 2012 cu posibilitatea de a depune contestatie in 30 de zile, eu fiind in prenatal postnatal din data de 02 01 2012.
Intrebare : Concediul medical [postnatal] intrerupe preavizul sau trebuie sa depun contestatie la Judecatoria de care apartin.
De la firma care se ocupa cu Insolventa raspunsul a fost ca toata lumea trebuie concediata, si mai departe se ocupa Asitenta Sociala.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 07:33, 15 Martie 2012
Intrebare : Concediul medical [postnatal] intrerupe preavizul

din punctul meu de vedere NU
avand in vedere prevederile art 86 alin 6 din lege 85/2006
(6) Prin derogare de la prevederile Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificările şi completările ulterioare, după data deschiderii procedurii, desfacerea contractelor individuale de muncă ale personalului debitoarei se va face de urgenţă de către administratorul judiciar/lichidator, fără a fi necesară parcurgerea procedurii de concediere colectivă. Administratorul judiciar/lichidatorul va acorda personalului concediat doar preavizul de 15 zile lucrătoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu angajatii unei societati in lichidare? patriciaadina patriciaadina Care este procedura corecta in cazul disponibilizarii angajatilor unei societati aflate in faliment? Se respecta prevederile codului muncii in privinta ... (vezi toată discuția)
Terminare concediu crestere copil, firma in insolventa - somaj dumitracheramona dumitracheramona dupa terminarea concediului de crestere copil pot sa dau in somaj un angajat daca firma este in insolventa? va multumesc! (vezi toată discuția)
Concediu medical in preaviz-firma in insolventa lucianbc lucianbc Am primit notificare de preaviz de 15 zile lucratoare datorita faptului ca firma e in insolventa si a redus personalul. pe perioada preavizului am avut ... (vezi toată discuția)