am vindut unei pers.fizice in 2010, cu factura si contract o autoutilitara, pers.fizica a dat declaratie la notar pe propria raspundere ca achita pina la finele anului 2010, a achitat o parte in ian.2011, dar cealalta parte nici pina acum. pot sa ma duc la un executor cu documentele sa execut pers.fizica? va multumesc.
In baza documentelor pe care el detineti contactati executor judecatoresc responsabil domiciliului debitorului dvs va demara procedura de executarea silita
Nu cred ca ce detineti acum ca si documente constituie vreunul titlu executoriu cu care sa mergeti dvs la executor. Trebuie intai sa va adresati instantei pt a obtine o hotarare pe care s-o puneti apoi in executare.
Faptul ca e scris in contract ca ar fi titlu executoriu, nu inseamna ca si reprezinta titlu executoriu. Chiar si daca e facut la notar, un astfel de contract ar putea sa nu fie considerat titlu executori de catre instanta. Ca sa fie, ar trebui sa constate o creanta certa, lichida si exigibila.
Sub rezerva ca nu am vazut acel contract, cred ca va trebui sa il actionati in judecata pentru a obtine un titlu executoriu.