avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contract de imprumut - cum se executa?
Discuție deschisă în Executare silită

contract de imprumut - cum se executa?

Buna ziua.
Am un contract de imprumut care este titlu executoriu.
Daca vreau sa-l execut trebuie sa-l investesc cu formula executorie la Judecatorie?
Trebuie facut la judecatoria oraşului în care s-a emis, sau pot si la judec altui oras (unde locuiesc în prezent)?
Trebuie sa fiu reprezentat de av., sau pot si eu sa o fac si cum?
Ce documente trebuie sa depun (contr imprumut în orig, copii legalizate, cerere tip, etc.)
Ce taxe sunt?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: shmen , utilizator 19:06, 19 Noiembrie 2014
Inteleg din postarea initiala ca dvs sunteti creditorul, si implicit detineti un contract de imprumut - care sustineti dvs ca este titlu executoriu.
Insa imi permit sa va intreb : in baza carui fapt este titlu executoriu ? A fost incheiat in fata unui notar ? Reprezinta titlu executoriu si actul autentificat de notarul public care constata o creanta certa, lichida si exigibila - art 639 NCPC.
Buna seara.
Da, notarul a scris ca: "contractul constituie titlu executoriu la data scadentei debitului, pentru suma ramasa de restituit, cf. art. 67 din L 36/1995, precum si art 2165 coroborat cu art 2157 din Cod Civil".
Doresc sa execut suma ramasa de restituit.
La Judecatorie tb. sa specific si suma sau doar la executorul judecătoresc.
Totodata este specificat ca debitorul va suporta cheltuielile de executare.
Atunci cand voi merge la executor va trebui sa-i achit cheltuielile de executare pe care le voi recupera apoi printr-un proces, sau executorul le va solicita direct de la debitor?
Multumesc
Alegeti un executor din orasul dvs cu care sa luati legatura. Incuviintarea executarii silite o va cere executorul, deci dvs nu aveti treaba cu Judecatoria.
Tot executorul este cel care va va spune de ce acte are nevoie pentru demararea actiunii, si tot cu el discutati despre plati. De obicei se plateste un avans din valoarea pretinsa de executor, urmand sa ii recuperati ulterior de la debitor - prin executare, nu prin proces separat.
Deoarece banuiesc ca va fi un proces de durata (nimic nu se rezolva de pe o zi pe alta), periodic (o data la 3-4 luni) mai trimiteti cate o adresa (cu confirmare de primire) executorului prin care sa solicitati detalii legate de stadiul executarii. Nu de alta, dar datorita volumului mare de lucru sau a neglijentei daca nu intreprinde nici o masura timp de 6 luni debitorul poate invoca perimarea executarii ... si procedurile se reiau ...
Buna ziua.
Intre timp am luat legatura cu un executor care mi-a spus sa ma duc eu la judecatorie, sau prin avocat, dupã care sa revin la el.
Ce ma sfatuiti sa fac.
Avocatul va cere si el un onorariu, ceeace este normal pt ca îşi pierde timpul cu mine.
O alta problema o reprezinta distanţa, întrucât eu nu mai locuiesc în oraşul unde s-a legalizat contractul si unde se află si debitorul si executorul cu care am vorbit.
Multumesc
Cautati un alt executor, putin mai "normal" din actualul oras de domiciliu.
Mergeti personal la biroul sau cu documentele pe care le detineti.

Alte discuții în legătură

Imprumuturi bani, recuperare BACOS BACOS Daca ai imprumutat o suma de bani unei persoane pe baza de contract notarial unde este stipulat ca > in cazul nerestituirii imprumutului la termenul ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut claudia violeta claudia violeta am imprumutat unei persoane o suma de bani si am incheiat un contract de imprumut prin notariat. precizez ca notariatul se afla in localitatea unde locuiesc ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut incheiat sub semnatura privata cu incheiere de data certa data de avocat DanyD DanyD Contractul de imprumut incheiat sub semnatura privata cu data certa prin Incheiere de atestare avocatiala ( cf.art. 3 alin. 1, lit. c Din L: 51/1995, ... (vezi toată discuția)